SIBEX Cotaţia futures a euro, în scădere faţă de dolar

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 24 martie 2017

La Sibex, prima jumătate din penultima şedinţă a săptămânii a semănat cu sesiunea anterioară, participanţii tranzacţionând în special derivatul care are ca activ suport cursul de schimb euro/dolar. Conform datelor de la ora 17.30, se înregistrau 28 de contracte iar valoarea aferentă acestora se situa la 381.489 de lei.

Simbolul EUUSR 17F totaliza 20 contracte pe scadenţa iunie, moneda unică fiind cotată la 1,0832 USD, după o scădere de 0,55% în raport cu preţul de referinţă de la deschidere cifrat la 1,0892 dolari. Comparativ cu închiderea de miercuri, moneda unică se deprecia cu 0,29%.

Pentru derivatul care urmăreşte evoluţia indicelui Dow Jones interesul era slab, datele indicând doar 8 contracte pe scadenţa septembrie. DEDJIA 17I era cotat la 20.602 puncte după o scădere de 262 de puncte faţă de "start of day price"[1](20.864 puncte). În balanţă cu închiderea din sesiunea anterioară, cotaţia se aprecia însă cu 63 de puncte.

Se consemnau şi tranzacţii timide pe ATS-ul administrat de bursa sibiană [2]unde au fost transferate 72 de acţiuni Armax Gaz Mediaş, la un preţ de 2 lei/titlu, în staţionare.

[1]Start of day price" este definit ca preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare, după caz, care este stabilită de către SIBEX pentru fiecare instrument financiar derivat în parte şi agreată în prealabil de ATHEXClear. "Start of day price" este diseminat şi disponibil în sistemul de tranzacţionare pentru fiecare instrument financiar în parte.

[2] Pe piaţa spot Sibex închiderea are loc la ora 18.00

Notă: comentariu realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 17.30

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb