SIBEX Cotaţiile futures, din nou pe minus

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 13 noiembrie 2015

La Sibex, prima jumătate din şedinţa de joi s-a derulat într-o atmosferă de totală apatie, interesul fiind chiar mai slab decât în primele trei şedinţe ale săptămânii, pe acelaşi interval orar. În aceste condiţii, la ora 17.15 se înregistrau doar 14 contracte, cu o valoare de 218.971 lei. Ca de obicei, singurele produse tranzacţionate erau derivatele pe Dow Jones şi dolar, pe scadenţa decembrie 2015.

Moneda unică europeană era cotată la 1,0720 dolari, preţ în scădere cu 0,26% faţă de cotaţia de referinţă pentru deschiderea şedinţei de tranzacţionare (start of day price) (1), stabilită de ATHEXClear în urma unui algoritm propriu de calcul la 1,0748 USD. Comparativ cu cotaţia de închidere de joi, euro pierdea 0,37%.

Pentru derivatul pe indicele Dow Jones identificat prin simbolul DEDJIA 15L, care urmăreşte cotaţia futures a indicelui american Dow Jones pe scadenţa decembrie, se înregistrau 10 contracte. Cotaţia estimată era de 17.600 de puncte, în scădere cu 139 puncte faţă de "start of day price" (17.739 puncte) şi cu 178 de puncte faţă de închiderea de joi. Şi pe piaţa americană cotaţiile indicilor reprezentativi scădeau, în contextul în care acţiunile din sectoarele energetic şi materiale de contrucţii se depreciau datorită nivelului scăzut al preţurilor mărfurilor. Mai mult, preşedinta Băncii Centrale Americane, Janet Yellen, a declarat că instituţia pe care o conduce trebuie să cântărească efectele reglementărilor financiare stabilite după criză şi cum afectează acestea pieţele, în condiţiile în care FED se pregăteşte să ridice ratele dobânzilor. Yellen nu a comentat însă cu privire la calendarul de majorare sau economia Statelor Unite.

(1) preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi care reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare. Notă: Articol realizat confom datelor din piaţa Sibex de la ora 17.15.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb