SIBEX Creşteri pentru euro şi Dow Jones, pe fondul unui volum modest

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 26 aprilie 2017

După ce, pentru situaţia de acum a Sibex, statul săptămânii a fost unul relativ bun, prima jumătate din şedinţa de marţi anunţa o scădere a volumului. Conform datelor de la ora 17.15, se înregistrau doar 15 contracte cu o valoare de 253.295 de lei. Şedinţa era una săracă la capitolul produse, din toate derivatele disponibile tranzacţionându-se doar pe segmentul indici şi pe segmentul derivatelor valutare.

Aflat încă sub efectul alegerilor din Franţa, preţul futures al euro continua să crească moderat, o monedă unică fiind cotată pentru scadenţa iunie la 1,0929 dolari, cu 0,13% peste preţul de referinţă pentru deschiderea şedinţei de tranzacţionare, stabilit de ATHEXClear la 1,0915 USD. Comparativ cu închiderea de luni, euro se aprecia cu 0,31%. "În contextul recent economico-politic, se pare că se mizează pe continuarea evoluţiei euro sub semnul taurului pentru perioada următoare, fapt care, din punct de vedere speculativ, reprezintă un bun teren de manevră pentru jucători. Din păcate, reacţia pe piaţa la termen de la Sibiu la aceste mişcări este una destul de palidă", a precizat un analist financiar.

Derivatul pe indicele american Dow Jones era tranzacţionat atât pe termen scurt (scadenţa iunie) cât şi mediu (scadenţa septembrie). Pentru DEDJIA 1F (iunie) se înregistrau 6 contracte şi, în raport cu "start of day price"(1) (20.825 puncte), cotaţia futures a indicelui creştea cu 74 de puncte, fiind estimată la 20.899 de puncte. Comparativ cu preţul de închidere de luni, indicele se aprecia cu 206 puncte. Pentru septembrie, DEDJIA 16I se deprecia cu 89 de puncte faţă de "start of day price" (20.930 puncte) valorând 20.841 de puncte, dar creştea cu 192 de puncte faţă de nivelul de la închiderea anterioară.

(1) preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi care reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare.

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 17.15

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb