SIBEX Cumpărătorii, ţinuţi în priză de creşterea Dow Jones

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 30 aprilie 2014

La Sibex, preţurile futures nu au evoluat unitar în prima parte a zilei de marţi. Cotaţia futures a Dow Jones îşi menţinea direcţia pozitivă, fapt care a ţinut în priză cumpărătorii în vreme ce euro se deprecia faţă de dolar iar uncia de aur se afla de asemenea pe "roşu". În contextul dat, lichiditatea pieţei era una destul de bună. Conform datelor de la ora 16.45, totalul contractelor era de aproape 1500 cu o valoare de 15,36 milioane de lei. 536 dintre acestea reprezentau însă închiderile de la scadenţa aprilie pentru derivatele pe aur SIBGOLD şi SIBGOLD_RON. Astfel, doar restul de aproape 1000 de contracte erau rezultatul activităţii de pe piaţă a jucătorilor.

Pentru Dow Jones, direcţia "verde" influenţa în mod pozitiv interesul speculativ, astfel că, la ora 16.45, derivatul pe indicele american totaliza peste 700 contracte pe scadenţa iunie. Cotaţia futures de la Sibiu a DJIA creştea cu 50 de puncte, la 16.452 de puncte. Şi cotaţiile futures de peste ocean înregistrau creşteri, indicând faptul că indicii reprezentativi îşi pot continua aprecierea la NYSE după ce rezultatele unor companii cum sunt Merck & Co. sau Sprint Corp. au depăşit estimările. Speculatorii aşteptau de asemenea cu interes şi debutul şedinţei de politică monetară a Băncii Centrale Americane, care va se va întinde pe două zile (n.r. - miercuri 29.04 şi joi 30.04).

Speculaţiile înregistrate până la ora 16.45 pe perechea euro/dolar totalizau 124 de contracte pe scadenţa iunie şi 21 pe scadenţa septembrie. Moneda unică se deprecia faţă de dolar, cotaţiile de 1,38290 şi 1,38110 USD pentru un euro pe scadenţele amintite indicând scăderi de 0,15 şi 0,28 %. Pe pieţele externe, dolarul a stopat un declin de şase zile faţă de euro, după ce moneda unică s-a depreciat ca efect al creşterii mai reduse decât prognozele inflaţiei din Germania, fapt care ar putea pune mai multă presiune pe Banca Centrală Europeană în vederea implementării de stimulente economice.

Pentru derivatele pe aur se înregistrau 18 de contracte SIBGOLD pe scadenţa iunie şi 12 contracte SIBGOLD_RON pe aceeaşi scadenţă. Conform datelor de la ora 16.45, preţul unciei scădea cu câte 10,2 şi 6,4 USD şi se situa la 1289,1 respectiv 1293,6 dolari.

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 16.45.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb