SIBEX Debut şters de săptămână pentru derivate

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 26 aprilie 2016

La Sibex, debutul ultimei săptămâni din aprilie a fost unul şters, participanţii depărtându-se din nou de piaţă, după ce săptămâna anterioară dăduseră impresia că sunt mai implicaţi în speculaţii. Prin urmare, după jumătate de şedinţă, se înregistrau doar 12 contracte futures, având o valoare de ce depăşea uşor 214.000 lei.

Din oferta bursei sibiene, doar derivatul ce are ca activ suport indicele Dow Jones era tranzacţionat, contactele îndreptându-se către scadenţa iunie, identificată prin simbolul DEDJIA 16F. Cotaţia acestuia se cifra, conform datelor de la ora 17.45, la 17.790 de puncte, în coborâre cu 270 de puncte faţă de cotaţia de referinţă pentru deschiderea şedinţei (start of day price)(1), calculat de ATHEXClear la 18.060 de puncte. Comparativ cu închiderea din ultima şedinţă a săptămânii trecute, preţul futures de la Sibiu al Dow Jones se deprecia cu 60 de puncte. Şi pe Wall-Street startul săptămânii a fost unul "roşu", în contextul în care câştigurile companiilor nu impresionează, iar investitorii continuă să stea departe de activele considerate riscante, aşteptând startul întâlnirii de politică monetară a Băncii Centrale Americane, care va avea loc în următoarele două zile. Legat de aceasta, aşteptările sunt ca factorii de răspundere ai FED să menţină nemodificată dobânda de referinţă, dar să lase o poartă deschisă pentru creşteri ulterioare.

Pe segmentul spot nu se înregistrau tranzacţii.

(1) "Start of day price" este un preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi care reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare.

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 17.30

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb