SIBEX Derivatele pe acţiunile E.ON, în vizorul participanţilor la piaţă

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 30 septembrie 2016

La Sibex, prima jumătate din penultima şedinţă de tranzacţionare a lunii a fost una "după chipul şi asemănarea" zilei de miercuri, participanţii fiind "setaţi" cu precădere pentru tranzacţionarea derivatului pe aur. Totuşi, în statistică mai punc-tau în mod surprinzător şi derivatele pe E.ON.AG care au intrat pentru prima dată în vizorul participanţilor la piaţă, dar şi derivatul pe Dow Jones. Date de la ora 17.00 indicau un rezultat mai bun în raport cu şedinţa anterioară, consemnându-se 30 de contracte cu o valoare de 52.367 lei, totaluri care aveau potenţialul de a creşte în funcţie de evoluţia de la NYSE, care putea determina jucătorii să speculeze mai puternic şi pe Dow Jones.

Pentru simbolul GOLD 16J (scadenţa octombrie) se înregistrau 23 de contracte, iar metalul nobil era cotat la 1318,4 dolari/uncie, în scădere cu 8,5 dolari faţă de "start of day price"[1], calculat la 1326,9 dolari. Comparativ cu închiderea de miercuri, deprecierea era una ceva mai moderată: 2,9 dolari. Pe piaţa americană, metalul nobil nu înregistrase variaţii ample, intrând totuşi uşor pe minus.

Surpriza DEEON totaliza 6 contracte pe scadenţa decembrie, iar cotaţia futures a unei acţiuni a uneia dintre cele mai importante companii de energie si gaze era estimată la 6,50 euro, în urcare cu 3,09% faţă de "start of day price" (6,305 euro).

Pe derivatul care urmăreşte evoluţia Dow Jones se înregistra un singur contract pe scadenţa martie 2017. Simbolul DEDJIA 17C era cotat la 18.183 de puncte, în scădere cu 329 de puncte faţă de preţul de referinţă pentru deschiderea şedinţei de tranzacţionare, cifrat la 18.512 puncte.

[1]preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi care reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 17.00

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb