ZIARUL BURSA

30 septembrie 2016
Ediţia din 15.08.2024
Fondurile de hedging îşi retrag banii de la Deutsche Bank

Fondurile de hedging îşi retrag banii de la Deutsche Bank

CĂLIN RECHEAInternaţional / 30 septembrie 2016

CĂLIN RECHEA

Actualizare 17:15 Şeful Deutsche Bank, John Cryan, dă vina pe "speculaţii" şi "forţe de piaţă"

Potrivit unui document intern consultat de Reuters, John Cryan a ţinut să răspundă informaţiilor referitoare la plecarea unor fonduri speculative din rândul clienţilor Deutsche Bank dând vina pe "speculaţii" şi "anumite forţe".

-----

Acţiunile celei mai mari bănci din Germania au avut ieri o sesiune de tranzacţionare liniştită la Frankfurt, care s-a dovedit a fi doar liniştea dinaintea furtunii.

Peste Ocean, la NYSE, acţiunile DB au început tranzacţionarea în aceeaşi notă, dar s-au prăbuşit cu peste 9% la mijlocul zilei după apariţia unei ştiri Bloomberg, unde se arată că fondurile de hedging au început să-şi retragă banii.

La deschiderea de astăzi de la Frankfurt, acţiunile DBK au scăzut cu aproape 9% şi au coborât sub pragul psihologic de 10 euro (vezi graficul).

FTSE: BVB, în monitorizare, pentru trecerea la piaţă emergentă

FTSE: BVB, în monitorizare, pentru trecerea la piaţă emergentă

A.A.Piaţa de Capital / 30 septembrie 2016

Actualizare 10:45 Ludwik Sobolewski, director general BVB, a declarat: "Ce a făcut Victor Ponta pentru Piaţa de Capital nu poate fi supraestimat".

Actualizare 10:45 Lucian Anghel, Preşedintele BVB, a spus: "Intrăm în atenţia unor fonduri de investiţii de 20-25 de ori mai mari"

Actualizare 10:38 Fostul premier, Victor Ponta: "Sper ca viitorul guvern să listeze, în 2017, Hidroelectrica, Compania Aeroporturi Bucureşti şi Portul Constanţa".

--------

Bursa de Valori Bucureşti a intrat pe lista de monitorizare a agenţiei de rating a London Stock Exchange, FTSE Russell, în vederea trecerii la statutul de piaţă emergentă, conform unui comunicat de aseară.

Potrivit FTSE, România este clasificată, în prezent, ca piaţă de frontieră şi este adăugată pe "Watch List" pentru o posibilă promovare la statutul de piaţă emergentă secundară. Comunicatul FTSE arată: "România îndeplineşte opt din cele nouă criterii necesare pentru statutul de piaţă emergentă secundară, după recente dezvoltări în infrastructura pieţei care au fost receptate pozitiv de investitorii internaţionali. Singurul criteriu rămas de îndeplinit este suficientă lichiditate pentru a susţine o investiţie de o dimensiune semnificativă la nivel global."

"ANPC susţine conversia creditelor în CHF la curs mediu, Finanţele şi BNR se opun"

ANDREEA PAUL, COORDONATORUL GRUPULUI TEHNIC DE LUCRU PRIVIND CREDITELE ÎN FRANCI ELVEŢIENI: "ANPC susţine conversia creditelor în CHF la curs mediu, Finanţele şi BNR se opun"

A.S.Bănci-Asigurări / 30 septembrie 2016

ANPC susţine propunerea conversiei creditelor denominate în CHF în moneda naţională la un curs mediu, calculat de la momentul acordării creditelor şi până în prezent - variantă care vine în sprijinul şi protejează interesele debitorului, în timp ce Ministerul Finanţelor Publice şi BNR se opun, spune deputatul PNL, Andreea Paul. Domnia sa a fost recent desemnată să coordoneze un grup tehnic de lucru care, până la începutul săptămânii viitoare, trebuie să stabilească forma finală a amendamentului deputatului Daniel Zamfir privind conversia la curs istoric.

BNR a decis reducerea ratelor rezervelor minime la valută la 10%

BNR a decis reducerea ratelor rezervelor minime la valută la 10%

L.B.Bănci-Asigurări / 30 septembrie 2016

Actualizare 16:06 BNR: Rata anuală a inflaţiei a crescut în august cu 0,6 puncte procentuale faţă de luna iulie, până la -0,2%

Rata anuală a inflaţiei a crescut în luna august a acestui an cu 0,6 puncte procentuale faţă de luna anterioară, până la -0,2%, în linie cu evoluţia anticipată, a transmis Banca Naţională a României (BNR), într-un comunicat de presă.

-----------

Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României (BNR) a hotărât, astăzi, menţinerea dobânzii de politică monetară la 1,75% pe an şi reducerea ratei rezervelor minime obligatorii pentru pasivele în valută de la 12% la 10% începând cu perioada de aplicare 24 octombrie-23 noiembrie 2016, potrivit unui comunicat al băncii centrale.

Laura Codruţa Kovesi (Sursa foto: Facebook)

LAURA CODRUŢA KOVESI: "Suntem sub asalt; atacurile nu vizează doar DNA, ci pe toţi cei care luptă cu corupţia"

Mina IrinaAnticorupţie / 30 septembrie 2016

Actualizare 15:37 Kovesi: "În cele mai multe cazuri, scurgerile de informaţii din dosare ne încurcă"

Informaţiile din dosare care ajung în spaţiul public îi încurcă, de cele mai multe cazuri, pe procurori, a declarat astăzi şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, la Europa FM.

-----------

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a vorbit, într-un interviu la Europa FM, despre atacuri "o agresivitate din ce în ce mai ridicată" la adresa procurorilor anti-corupţie şi a subliniat că aceste atacuri nu vizează doar DNA, ci "sistemul de justiţie şi pe toţi cei care luptă cu corupţia".

"Companiile private cu capital românesc au crescut promiţător, în ultimul an"

CONSILIERUL PREZIDENŢIAL COSMIN MARINESCU: "Companiile private cu capital românesc au crescut promiţător, în ultimul an"

A.S. Companii / 30 septembrie 2016

Cheia unei Românii antreprenoriale se găseşte la nivelul interacţiunii dintre stat şi întreprinzător, a declarat, recent, într-un interviu pentru "Adevărul", Cosmin Marinescu, consilierul prezidenţial pe probleme economice, precizând că este important ca micul întreprinzător să capete încredere, să vadă o abordare nediscriminatorie şi să simtă că interacţiunea cu statul se face mai uşor, cu mai puţine costuri.

Shimon Peres (Sursă foto: Wikipedia)

Shimon Peres va fi înmormântat astăzi

M.I.Internaţional / 30 septembrie 2016

Actualizare 15:10 Iohannis a avut scurte întrevederi, la Ierusalim, cu preşedintele şi premierul Israelului

Preşedintele Klaus Iohannis a participat astăzi, la Ierusalim, la funeraliile fostului preşedinte al Statului Israel Shimon Peres, context în care a avut scurte întrevederi cu omologul israelian, Reuven Rivlin, şi cu premierul Benjamin Netanyahu.

Actualizare 09:16 Obama a sosit în Israel pentru funeraliile lui Peres

Robert Negoiţă (Sursa foto: Facebook)

Primarul sectorului 3, Robert Negoiţă, la DNA

Anca ObluAnticorupţie / 30 septembrie 2016

Actualizare 14:46

Robert Negoiţă a declarat la sosirea la DNA că nu ştie de ce a fost chemat, dar a confirmat că e vorba despre dosarul de evaziune fiscală în construcţii, potrivit Digi24.

----

Primarul sectorului 3, Robert Negoiţă, s-a prezentat astăzi la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), în dosarul în care este cercetat pentru evaziune fiscală, potrivit unor surse din presă.

Surse: Bugetul Greciei prevede creştere economică în 2017

V.R.Jurnal de criză / 30 septembrie 2016

Grecia anticipează, în proiectul de buget pe 2017, un avans economic de 2,7%, care ar fi prima creştere după şapte ani de recesiune, spun surse apropiate situaţiei, citate de Reuters, care adaugă că evoluţia pozitivă s-ar baza pe accelerarea investiţiilor şi sporirea veniturilor din turism.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

REVISTA PRESEI 30.09.2016

Willy HomnerRevista Presei / 30 septembrie 2016

ADEVARUL 

"Klaus Iohannis, preşedinte-lucrător"

Şeful statului i-a cerut premierului să renunţe la eticheta de tehnocrat dacă vrea să rămână la Palatul Victoria şi după alegerile parlamentare.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo