SIBEX Derivatul euro/dolar poate fi un teren fertil pentru speculatori

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 22 iulie 2015

După jumătate din şedinţa de ieri, pe piaţa Sibex se observau 28 de contracte futures cu o valoare de 381.623 lei, datele fiind modeste. Totuşi, în comparaţie cu sesiunea de luni, rezultatul era unul superior, fiind menţinute "de doi bani speranţe", cu privire la o îmbunătăţire a volumului în partea a doua a zilei.

Dintre produsele disponibile se tranzacţionau doar două, aces-tea fiind derivatul pe cursul de schimb euro/dolar, cu scadenţa septembrie şi derivatul pe indicele Dow Jones, pe acelaşi termen.

Simbolul EUUSR 15I totaliza 17 contracte şi, după scăderile din ultima vreme ale euro, evoluţia cotaţiei monedei unice nu era una convingătoare. Astfel, aceasta se deprecia uşor, cu 0,09% faţă de preţul de referinţă pentru deschiderea şedinţei de tranzacţionare(1), calculat de ATHEXClear la 1,0865 USD, fiind estimată la 1,0855 USD. Comparativ cu preţul de la închiderea de luni, cotaţia euro creştea însă cu numai 0,05%. Şi pe pieţele externe moneda unică se aprecia uşor, dolarul retrăgându-se de la maximul din trei luni faţă de un coş de 10 valute. Pe de altă parte, după declaraţiile lui Athanasios Vamvakidis, şef de strategie valutară la Bank of America Merrill Lynch, pentru Bloomberg, moneda euro va scădea la paritate cu dolarul până la sfârşitul anului. Prin urmare, piaţa derivatelor valutare ră-mâ-ne, în conti-nuare, un teren fertil pen-tru spe-culatori.

Simbolul DEDJIA 15I, care urmăreşte evoluţia Dow Jones pe scadenţa septembrie, totaliza 11 contracte şi se tranzacţiona pe fondul unei direcţii puternic negative. Cotaţia sa pierdea 223 de puncte faţă de "start of day price" (18.161 puncte) şi valora 17.938 de puncte. Comparativ cu nivelul de la închiderea precedentă, Dow Jones se deprecia cu 102 puncte.

(1) preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi care reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare.

Notă: articol realizat conform datelor din piaţă de la ora 17.15.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb