SIBEX Derivatul pe Dow Jones, singurul produs tranzacţionat

S. N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 15 februarie 2017

După şedinţa de luni, încheiată cu cotaţii record pentru preţul futures al Dow Jones, ziua de marţi a adus o lichiditate mai slabă pe piaţa Sibex. Datele de la ora 17,30 indicau doar 28 de contracte cu o valoare de 570.123 lei. Singurul produs tranzacţionat era derivatul pe Dow Jones, pe scadenţele martie şi iunie de anul curent.

Pentru derivatul pe indicele Dow Jones, pe scadenţa iunie, identificat prin simbolul DEDJIA 17C se consemnau 24 de contracte. Cotaţia futures a indicelui american valora 20.380 de puncte, în scădere cu 68 de puncte faţă de "start of day price"(1) (20.448 puncte). Raportat la cotaţia de luni se consemna o depreciere de numai 3 puncte. Pentru iunie, simbolul DEDJIA 17F totaliza doar 4 contracte. După şapte ore şi jumătate de la deschidere, acesta era cotat la 20.313 puncte, în coborâre cu 239 de puncte faţă de preţul de referinţă pentru deschiderea şedinţei de tranzacţionare (start of day price), cifrat la 20.552 puncte. Raportat la cotaţia consemnată la închiderea şedinţei de luni, indicele marca o apreciere de numai un punct.

Atât derivatul pe aur cât şi derivatele valutare au fost ignorate de participanţi în prima jumătate a şedinţei.

(1)preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi care reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 17.30

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb