SIBEX Dow Jones ţine în viaţă piaţa la debutul săptămânii

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 8 iulie 2014

Săptămâna de tranzacţionare de la Sibex a debutat cu scăderi pentru majoritatea derivatelor. Direcţia descendentă nu a impulsionat însă plasamentele, reacţia speculatorilor la semnalele "roşii" fiind una apatică în primele şapte ore ale şedinţei. Lichiditatea de ansamblu era aşadar una redusă, cu 129 de contracte încheiate până la ora 16.45. Valoarea tranzacţiilor depăşea cu puţin 2 milioane lei.

Derivatul pe indicele american Dow Jones Industrial Average era cel mai tranzacţionat pe piaţa sibiană cu 117 contracte pe scadenţa septembrie. DEDJIA_RON scădea cu 42 de puncte, valorând 16.925 de puncte, urmând evoluţia de pe piaţa futures din SUA, unde indicii se depreciau după ce "raliul" de săptămâna trecută a împins valorile acestora la recorduri istorice. Pariurile pe scădere se înregistrau în contextul în care investitorii americani speculau că FED ar putea ridica ratele de dobândă mai devreme decât este aşteptat.

Pentru derivatele aur evoluţia era una "roşie" cu o scădere de 4,6 USD a unciei pentru simbolul SIBGOLD_RON august şi de 8,1 USD pentru simbolul SIBGOLD august, cotaţiile estimate fiind de 1315,2 respectiv 1312,5 dolari. Şi pe pieţele externe aurul a continuat să coboare de la maximul pe trei luni, după ce temerile faţă de situaţia din Iraq s-au mai estompat şi după ce forţele ucrainene au echilibrat balanţa împotriva rebelilor ruşi, elemente care au mai diminuat cererea de active de siguranţă.

Speculaţii modeste se observau şi pe DESIF5 septembrie, numărul contractelor fiind de numai 5. O acţiune SIF5 Oltenia era estimată la 1,90 lei pentru scadenţa septembrie, preţ în minus cu 0,78%.

Pentru perechea euro/dolar, după şapte ore de la deschidere, se observa doar un singur contract, şi o cotaţie de 1,35950 USD pentru moneda unică, în urcare cu doar 0,04%.

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 16.45.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb