SIBEX Interesul pentru derivate, din nou foarte redus

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 27 aprilie 2017

După jumătate din programul de tranzacţionare, şedinţa de la mijlocul săptămânii se anunţa una foarte slabă. Conform datelor de la ora 17.30 se înregistrau doar 13 contracte cu o valoare de182.470. Ca urmare, nici la capitolul produse tranzacţionate nu era mare "înghesuială", în statistici făcându-şi loc doar derivatul pe cursul euro/dolar, cu tranzacţii pe două scadenţe şi derivatul pe indicele Dow Jones, pe scadenţa iunie.

Pentru vara acestui an euro era cotat la 1,0922 dolari, după o scădere de 0,66% faţă de cotaţia de referinţă pentru deschiderea şedinţei de tranzacţionare ("start of day price")[1], fixată de ATHEXClear la 1,0995 USD. Comparativ cu închiderea de marţi, moneda comună se deprecia cu numai 0,06%, suficient însă ca direcţia pozitivă din ultimele zile să fie, momentan, stopată. Numărul contractelor pe scadenţa iunie era de 6. Pentru scadenţa septembrie se consemnau doar 3 contracte, iar un euro era estimat la 1,1010 USD, cu 0,84% mai puţin faţă de "start of day price")(1), (1,1103 USD) dar în staţionare faţă de închiderea din şedinţa anterioară.

În ceea ce priveşte derivatul pe indicele american Dow Jones, acesta valora 20.974 de puncte, cu 83 de puncte în coborâre faţă de cotaţia de referinţă pentru deschiderea şedinţei de tranzacţionare (21.057 puncte). Comparativ cu închiderea de marţi, cotaţia creştea însă cu 27 de puncte. Volumul pe acest produs se cifra la 4 contracte.

[1]preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi care reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 17.30

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb