SIBEX Interesul pentru piaţa futures, în cădere liberă

S. N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 4 decembrie 2014

La Sibex, evoluţia pieţei futures este din ce în ce mai îngrijorătoare, prima jumătate din cea de-a doua şedinţă din decembrie oferind o imagine a dezastrului: doar 88 de contracte realizate până la ora 17:20. Valoarea tranzacţiilor ilustra la rândul său din plin absenţa speculatorilor, fiind de numai 1,37 milioane lei. Situaţia este una gravă şi complexă, pentru că depăşeşte graniţele unei simple reacţii de prudenţă, fiind un rezultat al listei de atractivitate şi de alternative la bursa sibiană, în condiţiile în care Dow Jones, produsul care acţionează ca un aparat de terapie intensivă, ţinând de regulă piaţa în viaţă, este blocat în ultima perioadă în jurul valorii record.

Din totalul contractelor realizate 55 erau cele pe derivatul pe indicele Dow Jones, pe scadenţa din luna în curs. Cotaţia futures de la Sibiu a DJIA creştea cu 16 puncte şi era estimată la 17.876 de puncte. Pe piaţa din SUA se înregistrau variaţii mixte, investitorii preferând să adopte o atitudine de aşteptare, cu gândul la întâlnirea de politică monetară de mâine (n.r. - azi) a Băncii Centrale Europene şi la noi date din piaţa americană a muncii.

În sectorul valutelor, speculatorii au încheiat, până la ora precizată doar 24 de contracte pe EUR/USD_RON, pe scadenţa decembrie 2014. Pentru cursul futures al celor mai importante monede din lume se estima scăderea monedei unice cu 0,54%, la 1,23190 USD. Pe pieţele externe dolarul s-a "căţărat" la maximul din doi ani faţă de euro, evoluţia descendentă a monedei unică europene fiind amplificată de semnele de scădere a economiei din regiune, fapt care pune presiune pe BCE pentru implementarea de noi măsuri de stimulare. În acelaşi timp, dolarul a atins maximul din şapte ani faţă de yen, după ce un raport privat a indicat că angajatorii din SUA au creat cel puţin 200.000 de locuri de muncă pentru a şaptea oară în ultimele opt luni. În pofida acestor ştiri şi mişcări, reacţia speculativă de la Sibex era una foarte slabă, după cum indică datele de lichiditate precizate.

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 17:20.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. tripoul-cazinoul futures Sibex, a insemnat salvarea de la disparitie a pietii de capital secundar BVB. daca si tripoul-cazinoul futures Sibex moare, atunci BVB-ul va fi scos de la terapie intensiva ................. pentru a fi introdus la morga.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb