SIBEX Lichiditatea, din nou către minime

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 9 aprilie 2015

Un total de numai 10 contracte futures, cu o valoare de 178.175 de lei, era tot ce oferea piaţa Sibex după jumătate din şedinţa de la mijlocul săptămânii, care continua pe aceeaşi linie din ziua anterioară, când volumul a fost unul modest. În acest context, nici la capitolul produse situaţia nu putea fi una diferită, derivatul pe Dow Jones fiind sigurul tranzacţionat după şapte ore de la startul programului.

Cotaţia simbolului DEDJIA 15F, prin care se tranzacţionează valoarea Dow Jones pe scadenţa iunie 2015, era estimată la 17.808 puncte, în coborâre cu 140 de puncte faţă de "start of day price"(1), stabilit de ATHEXClear la 17.948 de puncte. Comparativ cu închiderea de marţi, DEDJIA 15F pierdea 64 de puncte. Variaţiile nu erau însă unele agresive, cotaţia indicelui menţinându-se în ultimele şedinţe cam în aceeaşi zonă de preţ, fapt ce poate explica lipsa de implicare de pe piaţă. Ca şi în şedinţa de marţi, evoluţia de la Sibex era una de sens contrar celei de pe piaţa bursieră de la New-York, care indica aprecieri după jumătate de oră de la deschidere, investitorii aşteptând publicarea minutelor şedinţei de politică monetară a FED din martie. "În ultimele zile nu s-au consemnat evoluţii spectaculoase ale cotaţiilor indicilor reprezentativi din SUA, dar odată ce sezonul raportărilor financiare va începe, este de aşteptat ca mişcările să se intensifice şi probabil vom avea efecte şi pe piaţa Sibex", crede un broker.

În ceea ce priveşte derivatele pe mărfuri şi cursuri valutare, prima parte a şedinţei de miercuri nu a adus nicio tranzacţie.

(1) preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi care reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare.

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 17.00

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb