SIBEX Optimismul privind creşterea Dow Jones se menţine

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 17 aprilie 2014

Cotaţia futures de la Sibex a indicelui Dow Jones se îndrepta spre a treia zi consecutivă de creştere în şedinţa de la mijlocul săptămânii, conform datelor de la ora 16.30. Evoluţia "verde" era fundamentată pe direcţia pozitivă a pieţei futures din SUA, unde indicii creşteau, după ce companii reprezentative cum ar fi Yahoo! Inc. sau Intel Corp. au raportat câştiguri peste estimări.

Pe piaţa Sibex, simbolul DEDJIA_RON îşi menţinea totodată şi "aura" de lider absolut la capitolul lichiditate, cu 245 de contracte realizate pe scadenţa iunie. Cotaţia simbolului creştea generos, cu 105 puncte, la 16.290 puncte. Totuşi, aprecierea indicelui era privită cu o doză de prudenţă, dovadă lichiditatea mai degrabă redusă în comparaţie cu nivelul atins marţi. Acest lucru era valabil pentru întreaga piaţă, datele de la ora 16.30 indicând 435 de contracte cu o valoare de 5,72 milioane lei, totaluri destul de modeste pentru aproape şapte ore de tranzacţionare. Totuşi, atitudinea se justifica prin faptul că participanţii aşteptau deschiderea NYSE şi alte ştiri de peste ocean pentru a-şi contura o idee cât mai clară despre evoluţia pieţei. De regulă, o confirmare a direcţiei "verzi" de pe futures la NYSE are cu siguranţă efecte favorabile asupra volumului de la Sibex, care creşte în partea secundă a sesiunii.

Creşteri uşoare se observau pe segmentul valutar, unde euro avansa faţă de dolar pe scadenţa iunie. Pentru acest termen numărul contractelor era însă redus: doar 34. Cotaţia monedei unice creştea cu 0,07%, la 1,38250 USD. Se specula timid şi pe cursul euro/yen, numărul contractelor fiind doar 12. Pentru scadenţa iunie euro era estimat la 141,36 yeni, preţ în urcare cu 0,61%.

Pe segmentul mărfurilor, aurul înregistra deprecieri uşoare, după scăderile puternice consemnate marţi. Astfel, cotaţia unciei pentru simbolul SIBGOLD_RON aprilie pierdea numai 0,01 USD şi valora 1302,2 dolari. Pentru SIBGOLD, preţul unciei era cifrat la 1299,1 USD, în scădere cu 4,1 dolari. Numărul contractelor pentru cele două produse era de 50, respectiv 35.

O direcţie negativă avea şi cotaţia DESIF4, derivat care atrăgea 29 de contracte pe scadenţa iunie. Acţiunea SIF4 era estimată la 0,74 lei, în minus cu 0,34%.

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 16.30.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb