SIBEX Pariurile pe Dow Jones şi-au menţinut intensitatea

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 17 octombrie 2013

La jumătatea şedinţei de la mijlocul săptămânii, lichiditatea de pe piaţa Sibex era din nou una bună, pe direcţia stabilită în primele două sesiuni ale săptămânii, la aceeaşi oră. Concret, se remarcau 1354 de contracte încheiate, iar valoarea tranzacţiilor se cifra la aproape 20 milioane de lei. Evoluţia cotaţiilor era una pozitivă, excepţie făcând preţul futures al aurului.

Speculaţiile cu indicele Dow Jones au continuat să atragă jucătorii, interesul acestora concretizându-se în 1147 de contracte pe scadenţa decembrie. Cota de piaţă atrasă de produsul în discuţie era de aproape 85%. Indicele american a evoluat pe plus în prima jumătate a zilei la Sibex, fiind susţinut de direcţia de pe piaţa americană. La ora 17.15 DEDJIA_RON câştiga 162 puncte, cotaţia estimată fiind de 15.259 de puncte. Optimismul se datora aşteptărilor legate de un acord privind creşterea limitei datoriei SUA înainte de termenul limită de joi (n.r. - azi).

Pe locul secund în preferinţele speculatorilor se afla perechea euro/dolar cu 119 de contracte realizate pe scadenţa decembrie, conform datelor de la ora 17.15. Cotaţia euro câştiga un uşor teren faţă de dolar, urcând cu 0,02% până la o valoare de 1,35250 USD. Anterior aprecierea a fost însă şi mai mare. Pe pieţele valutare externe euro s-a apreciat în raport cu moneda americană. Dolarul a înregistrat cea mai mare depreciere din ultimele două săptămâni faţă de moneda unică, în contextul în care investitorii puneau încă în balanţă dacă politicienii vor reuşi sau nu să încheie un acord pe ultima sută de metri pentru a pune punct impasului fiscal.

Pentru derivatele pe preţul aurului lichiditatea era în scădere faţă de ziua precedentă. Se observau doar 18 contracte SIBGOLD pe scadenţa octombrie şi 16 contracte SIBGOLD_RON pe acelaşi termen. Speculaţiile cu acest produs s-au realizat pe fondul scăderii cotaţiei metalului preţios. Acesta pierdea câte 2,9 respectiv 11,7 dolari şi era cotat la 1277,1 şi 1270 USD/uncie.

Pentru restul produselor, după aproape opt ore de la deschidere, interesul speculativ era foarte redus.

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 17.15.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb