SIBEX Participanţii de pe piaţa Sibex şi-au luat deja vacanţă

S. N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 14 aprilie 2017

Pe piaţa futures de la Sibiu penultima şedinţă a săptămânii nu s-a evidenţiat cu nimic, puţinii participanţi dând semne că şi-au luat mai repede vacanţa de Paşti. Conform datelor de la ora 18.30 se consemnau numai 6 contracte cu o valoare de 122.738 de lei, conturându-se una dintre cele mai slabe şedinţe din acest an.

Singurul produs tranzacţionat era derivatul pe Dow Jones, scadenţa septembrie 2017 identificat prin simbolul DEDJIA 17I. Cotaţia futures de la Sibiu a indicelui american era estimată la 20.452 de puncte, cu 318 de puncte sub cotaţia de referinţă pentru deschiderea şedinţei ("start of day price")[1], calculată de ATHEXClear la 20.770 lei. După o perioadă cu activitate peste medie, şi cu perechea euro/dolar în prim plan, în sectorul derivatelor valutare nu se consemna nicio tranzacţie. Derivatul pe aur şi-a prelungit şi el perioada de inactivitate, fiind ignorat de jucători.

Pe sistemul alternativ de tranzacţionare administrat de Sibex s-au consemnat schimburi cu 41 de acţiuni Remat Maramureş iar cotaţia REMM s-a depreciat cu 3,90% şi a închis[2] la 17,01 lei.

[1]preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi care reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare

[2] Pe piaţa spot Sibex închiderea are loc la ora 18.00

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 18.30

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb