SIBEX Participanţii îşi lichidează treptat poziţiile deschise pe piaţa futures

S. N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 9 iunie 2017

Conjunctural, prin închiderea mai multor poziţii deschise pe derivatul care are ca activ indicele Dow Jones, piaţa futures de la Sibiu a oferit, după jumătate din penultima şedinţă a săptămânii, cel mai bun volum din ultimele 14 şedinţe. Mai exact, datele de la ora 17.00 indicau 37 de contracte, cu o valoare de 764.198 de lei. Practic, puţinii participanţi au început să-şi lichideze poziţiile deschise înainte de data de 16 iunie, ultima zi de tranzacţionare pe piaţă.

Simbolul DEDJIA 17F (Dow Jones, scadenţa iunie) a generat 35 de contracte iar cotaţia futures a indicelui american era estimată la 21.176 de puncte, în scădere cu 8 puncte faţă de cotaţia de referinţă pentru deschiderea şedinţei de tranzacţionare (start of day price)[1] cifrată la 21.184 de puncte. Numărul poziţiilor rămase încă deschise pe acest produs se cifra la 172, cu posibilitatea ca acesta să scadă în partea a doua a zilei.

Se mai consemnau doar 2 contracte pe derivatul care urmăreşte cursul euro/dolar pe scadenţa septembrie. Euro era estimat pentru toamna anului curent la 1,1294 USD, după o depreciere de 0,69% faţă de "start of day price" (1,1373 USD).

Pe ATS-ul administrat de bursa sibiană nu se înregistraseră tranzacţii[2].

[1]preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi care reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare.

[2]Pe piaţa spot Sibex închiderea are loc la ora 18.00

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 17.00

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb