ZIARUL BURSA

09 iunie 2017
Ediţia din 19.10.2024
Vînare de vînt

Vînare de vînt

Cornel CodiţăEditorial / 9 iunie 2017

Cornel Codiţă

De îndată ce a pus piciorul la Cotroceni, Preşedintele post-decembrist al României, oricum s-ar numi el, e bîntuit de un vis! Se face că este primit, la Casa Albă, de "omologul său" cu care dă mîna prietenos, spre încîntarea înaltei asistenţe diplomatice aflată la faţa locului şi a fotografilor/cameramanilor profesionişti arşi de nerăbdare să imortalizeze încărcătura grea de semnificaţii care pluteşte în tensiunea palpabilă a momentului, pentru a ieşi apoi pe iarba din faţa odăilor, mai mult sau mai puţin ovale ale semi-bojdeucii din Pennsilvania Avenue, (păi ce, se compară cu Casa Poporului?!), rostind în faţa microfoanelor şi a camerelor de luat vederi, acel ceva piramidal, ceul negrăit încă, "oul dogmatic" care lipsea pînă acum Istoriei şi Eternităţii.

VAL DE CONTESTAŢII ÎN INSOLVENŢA ROMCAB Judecătorul sindic nu a confirmat Comitetul creditorilor Romcab şi administratorul judiciar

ADINA ARDELEANUPiaţa de Capital / 9 iunie 2017

Judecătorul sindic nu a confirmat, la termenul din 18 mai, Comitetul creditorilor "Romcab", format din Banca Transilvania (preşedinte), Piraeus Bank România SA, Elbi Electric& Lighting SRL, MFC Comodities Trading GMBH, Sadalbari SRL (membri), şi nici pe administratorul judiciar RTZ & Partners SPRL, potrivit unor surse din piaţă.

BCE se simte bine în capcana tiparniţei monetare

BCE se simte bine în capcana tiparniţei monetare

Călin RecheaInternaţional / 9 iunie 2017

Călin Rechea

Şedinţa de politică monetară a BCE, din 8 iunie 2017 de la Tallinn, a fost aşteptată cu mare interes de pieţe, pe fondul aşteptărilor privind o minimă dezvăluire a planurilor de stopare a programului de relaxare cantitativă.

Burcea: "Înlocuirea tichetelor de vacanţă cu prime în bani va duce la evaziune fiscală"

ANAT: "PE MINISTRUL MUNCII NU ÎL INTERESEAZĂ CE FACE MINISTRUL TURISMULUI" Burcea: "Înlocuirea tichetelor de vacanţă cu prime în bani va duce la evaziune fiscală"

ADELINA TOADERCompanii / 9 iunie 2017

Actualizare 14:49 Asociaţia Hotelierilor: "Primele şase luni au însemnat eşecuri în mai multe proiecte vizând turismul"

Membrii Asociaţiei Hotelierilor din România (FIHR) îşi exprimă îngrijorarea faţă de modul în care statul, prin autorităţile sale, a înţeles să susţină turismul ca un domeniu prioritar al economiei şi susţin că primele şase luni ale acestui an au însemnat "eşecuri în mai multe proiecte" pe care au sperat să le implementeze împreună cu organismele responsabile.

-----------

Legea salarizării, care prevede, printre altele, ca de la 1 decembrie 2018 să nu se mai emită tichete de vacanţă, ci să se acorde prime în bani, aduce dezavantaje industriei turismului, a declarat preşedintele Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism din România, Alin Burcea.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
BNR: "România trebuie să facă faţă unui Glexit"

BNR: "România trebuie să facă faţă unui Glexit"

A.V.Bănci-Asigurări / 9 iunie 2017

Ţara noastră trebuie să facă faţă nu doar Brexit-ului (ieşirea Marii Britanii din UE), ci şi unei tendinţe de ieşire din globalizare - Glexit -, în contextul în care peste un an şi jumătate va deţine preşedinţia Uniunii Europene (UE), este de...

Indicii şi rulajul, pe un trend descendent

BVB Indicii şi rulajul, pe un trend descendent

ANDREI STANPiaţa de Capital / 9 iunie 2017

Piaţa Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a înregistrat, în şedinţa de tranzacţionare de ieri, un volum de tranzacţionare de 58,64 milioane de lei (12,84 milioane euro), mai mic decât cel de miercuri (15,44 milioane euro), în contextul în care opt...

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo