SIBEX Participanţii la piaţă, ceva mai prezenţi la debutul săptămânii

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 16 iunie 2015

La Sibex, debutul celei de-a treia săptămâni din iunie a adus speranţe privind o eventuală îmbunătăţire a volumului, participanţii fiind destul de prezenţi pe piaţă până la deschiderea bursei americane. Conform datelor de la ora 16.30, se înregistrau 45 de contracte futures, având o valoare de 632.617 lei. În condiţiile în care după deschiderea NYSE pe piaţă se produce de regulă un efect cuantificabil în creşterea numărului de contracte, era de aşteptat ca prima sesiune a săptămânii să fie una mai bună decât ceea ce a oferit bursa sibiană în ultima perioadă.

Lider în topul zilei după numărul de contracte atras era derivatul pe cursul euro/dolar, pe scadenţa septembrie, acesta continuând "să ia faţa" derivatului pe Dow Jones. Simbolul EUUSR 15I totaliza 24 de contracte, iar cotaţia unei monede unice europene era estimată la 1,1223 dolari, în scădere cu aproape un procent faţă de preţul de referinţă pentru deschiderea şedinţei de tranzacţionare(1) (start of day price), cifrat la 1,1328 dolari. Comparativ cu cotaţia de vineri 12 iunie, euro pierdea doar 0,16%. Tot pe segmentul derivatelor pe mărfuri se mai observau 5 contracte pe cursul liră sterlină/dolar, pe scadenţa septembrie. O monedă britanică era estimată la 1,5538 dolari, cu 0,50% în coborâre faţă de "start of day price" (1,5616 USD)

Derivatul pe indicele Dow Jones continua să fie speculat pe scadenţa iunie, care va ajunge la maturitate în această săptămână, datele culese la jumătatea zilei indicând 14 contracte. Cotaţia simbolului DEDJIA 15F era estimată la 17.843 de puncte, în coborâre cu 63 de puncte faţă de "start of day price", calculat de ATHEXClear la 17.906 puncte. Comparativ cu închiderea din ultima şedinţă a săptămânii trecute, preţul futures de la Sibiu al Dow Jones se deprecia cu 81 de puncte. Pe scadenţa septembrie se observau doar 2 contracte DEDJIA 15I. Cotaţia indicelui valora 17.695 de puncte, cu 301 puncte în scădere faţă de preţul de referinţă pentru deschiderea şedinţei de tranzacţionare, cifrat la 17.996 puncte. Comparativ cu cotaţia de vineri 12 iunie, cotaţia se deprecia cu 126 de puncte.

(1) Start of day price" este un preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi care reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare.

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 16.30.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Sa intelegem ca avem 2 participanti la piata saptamina in debutul saptaminii?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb