SIBEX Participanţii, ţinuţi pe "tuşă"de teama faţă de noi scăderi

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 10 februarie 2016

La Sibex, în prima jumătate din cea de a doua şedinţă a săptămânii s-a observat o activitate mult sub ritmul cu care ne-am obişnuit de la începutul anului, profilându-se una dintre cele mai slabe şedinţe din 2016. Conform datelor de la ora 17.15 se înregistrau doar 4 contracte futures, cu o valoare de numai 44.960 de lei.

Dacă în sesiunea anterioară au fost încheiate contracte atât pe Dow Jones cât şi pe segmentul valutar, prima parte a zilei de marţi a propus statisticii doar perechea euro/dolar, pe scadenţa martie. Astfel, una din cauzele volumului extrem de redus era lipsa derivatului pe Dow Jones din rândul produselor tranzacţionate, situaţie pusă de un analist financiar pe seama "scăderilor agresive care creează teamă şi ţin pe tuşă participanţii". Potrivit acestuia, "implicarea ar putea însă creşte dacă la NYSE se vor înregistra variaţii ample". De altfel, deschiderea de pe Wall-Street a fost una descendentă, situaţie cauzată de acţiunile din sectorul financiar, investitorii rămânând precauţi şi alegând active de siguranţă pe fondul creşterii îngrijorării privind încetinirea prelungită a economiei globale.

În ceea ce priveşte moneda unică, aceasta era cotată pentru martie la 1,1250 USD, în creştere cu 0,11% faţă de preţul de referinţă pentru deschiderea şedinţei de tranzacţionare, cifrat la 1,1238 USD. Comparativ cu închiderea de luni, euro câştiga 0,60%.

preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi care reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare.

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 17.15

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb