SIBEX Preţul futures al euro, în coborâre faţă de dolar

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 15 martie 2017

După ce luni cea mai mare parte a volumului de pe piaţa futures s-a datorat tranzacţiilor cu derivatul pe cursul de schimb euro/dolar, situaţia s-a repetat şi în prima parte a şedinţei de marţi. Mai mult, cea de a doua şedinţă a săptămânii părea una la fel de modestă din perspectiva volumului. Conform datelor de la ora 17.30, se înregistrau doar 19 contracte cu o valoare de aproape 225.000 lei.

Un număr de 16 contracte "strângea" derivatul euro/dolar pe scadenţa iunie. Cotaţia futures de la Sibiu a unei monede unice era estimată la 1,0686 USD, după o scădere de 0,70 faţă de preţul de referinţă[1] pentru deschiderea şedinţei de tranzacţionare, stabilit de ATHEXClear la 1,0761 USD. Comparativ cu închiderea de luni, euro pierdea 0,21%. Tot în sectorul valutar se mai observa un contract pe cursul liră sterlină/dolar, pe scadenţa iunie. Moneda britanică era cotată la 1,2150 USD, după o scădere de 1,39% faţă de "start of day price" (1,2321 USD).

Pentru derivatul pe indicele american Dow Jones se înregistrau doar 2 contracte încheiate pe scadenţa martie. Cotaţia DEDJIA 17C era estimată la 20.821 de puncte, în scădere cu 65 puncte comparativ cu preţul de referinţă pentru deschiderea şedinţei de tranzacţionare, stabilit de ATHEXClear la 20.886 puncte. Raportat la cotaţia de la închiderea din şedinţa anterioară, preţul futures de la Sibiu al Dow Jones pierdea 80 de puncte.

[1] preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi care reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare.

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 17.30

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb