SIBEX Preţul futures al unciei de aur, în urcare

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 25 martie 2015

După ce luni volumul derivatelor s-a situat din nou peste pragul de 100 de contracte pentru a patra oară în martie, prima jumătate din cea de a doua şedinţă a săptămânii nu a fost la fel de intensă. Conform datelor de la ora 17.00, se înregistrau 32 de contracte cu o valoare de 292.558 de lei, fapt care lăsa pe "umerii" celei de-a doua părţi a şedinţei misiunea de a creşte nivelul de implicare de pe piaţă. Referitor la produsele tranzacţionate, un număr de şase simboluri punctau în statistică, segmentele reprezentate fiind indici, mărfuri şi valute.

Pentru derivatul pe indicele american Dow Jones se înregistrau 10 contracte încheiate pe scadenţa iunie, pe fondul unei evoluţii negative a cotaţie DEDJIA 15F. Aceasta era estimată la 18.012 de puncte, în scădere cu 193 de puncte comparativ cu preţul de referinţă pentru deschiderea şedinţei de tranzacţionare, calculat de ATHEXClear la 18.205 de puncte. Raportat la cotaţia de la închiderea din şedinţa anterioară, preţul futures de la Sibiu al Dow Jones pierdea 98 de puncte. Pe piaţa americană nu se înregistra o evoluţie clară, cotaţiile indicilor reprezentativi fluctuând în primele ore ale şedinţei, în condiţiile în care acţiunile din sectorul energetic creşteau iar investitorii "cântăreau" datele privind preţurile de consum şi vânzările de locuinţe noi, pentru a identifica posibili indicii cu privire la momentul când FED va mări dobânda de referinţă.

Conform unui raport, vânzările de noi locuinţe din SUA au crescut în mod neaşteptat în februarie, la cel mai bun nivel din ultimii şapte ani. Tot 10 contracte "strângea" şi derivatul pe uncia de aur, pe scadenţa aprilie, prezenţa simbolului GOLD 15D printre simbolurile tranzacţionate fiind o surpriză. Uncia era estimată la 1186 USD, cu 19,4 USD peste "start of day price" (vezi nota 2) (1192 dolari).

Se mai consemnau 5 contracte pe simbolul OILSC 15E, pe scadenţa aprilie. Cotaţia unui baril era estimată la 47,70 USD, cu doar 0,16 USD în plus faţă de "start of day price" calculat la 47,52 USD.

Tot 5 contracte totaliza şi simbolul EUUSR 15F. Cotaţia futures de la Sibiu a euro se situa, pentru scadenţa iunie, la 1,0953 dolari, în coborâre cu 0,42 % faţă de "start of day price" cifrat la 1,0999 USD.

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 17.00

Nota 2: preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi care reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

10 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3163
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9016
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.8761

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb