SIBEX Semnale pozitive pentru preţul futures al euro

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 24 iunie 2016

După ce miercuri, aşa cum am anticipat, volumul a crescut în partea a doua a sesiunii, pe fondul unei evoluţii descendente a cotaţiilor, scăderile s-au menţinut şi în prima parte a penultimei şedinţe a săptămânii, pe principalele produse, în raport cu cotaţiile de referinţă de la deschidere. Totuşi, existau şi câteva excepţii, pe segmentul derivatelor valutare, unde euro dădea semnale pozitive faţă de valutele concurente. În acest context, datele de la ora 17.30, indicau 27 de contracte cu o valoarea de peste 400.000 lei. La capitolul produse se observa din nou lipsa derivatului pe aur dintre simbolurile tranzacţionate dar, acest produs avea toate şansele să reintre în vizorul jucătorilor în partea secundă a zilei.

Cel mai tranzacţionat produs era derivatul pe indicele Dow Jones. Pentru scadenţa decembrie, DEDJIA 16I totaliza 12 contracte iar cotaţia futures de la Sibiu a indicelui american era estimată la 17..716 puncte, în coborâre cu 240 de puncte faţă de "start of day price"(1), calculat de ATHEXClear la 17.956 de puncte. Pentru scadenţa septembrie se înregistrau doar 4 contracte iar preţul futures al indicelui era estimat la 17.815 puncte, cu 51 de puncte în minus faţă de preţul referinţă pentru deschiderea şedinţei de tranzacţionare (17.866 puncte). În raport cu închiderea de miercuri, cotaţia câştiga 124 de puncte.

Pe segmentul valutar se înregistrau 8 contracte pe cursul euro/dolar pe scadenţa septembrie. Moneda unică era estimată la 1,1379 dolari, după o scădere de 0,15% faţă de "start of day price". Euro creştea însă cu 0,61% faţă de închiderea de miercuri. Pentru scadenţa decembrie se înregistrau 3 contracte iar cotaţia valora 1,1423 USD, în minus cu 0,61% faţă de "start of day price" (1,1493 USD). În schimb, cotaţia creştea cu aproape un procent comparativ cu nivelul de la finalul sesiunii anterioare.

Cu 3 contracte puncta în statistică şi derivatul euro/yen japonez pe scadenţa septembrie. Moneda europeană era cotată la 120,4 yeni, în creştere cu 1,47% faţă de "start of day price", (118,65 yeni).

În aşteptarea rezultatelor referendumului din Marea Britania prin care cetăţenii decid dacă vor ca Regatul Unit să mai rămână sau nu în UE, se tranzacţionaseră şi 2 contracte pe cursul liră sterlină/dolar, moneda britanică apreciindu-se cu aproape un procent la 1,4907 USD.

(1) Preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi care reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare.

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 17.30

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb