SIBEX Semne de creştere pentru preţul futures al Dow Jones

S. N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 11 februarie 2016

După ce şedinţa de marţi a adus aş,a cum am anticipat, cel mai slab rezultat din acest an, dar şi din ultimele două luni prin numai 7 contracte realizate, prima jumătate din sesiunea de miercuri a confirmat din nou lipsa acută de interes de pe piaţa sibiană. Totuşi, volumul era ceva mai bun comparativ cu ziua de marţi. Conform datelor de la ora 17.45, numărul total al contractelor era de 13, cu o valoare de aproape 200.000 lei.

După ce, cu o zi înainte, derivatul pe indicele Dow Jones a fost practic ignorat, cu un singur contract atras, aceasta fiind principala cauză a lichidităţii slabe, sesiunea de miercuri a "trezit" un interes timid pentru acest produs, concretizat în 9 contracte pe scadenţa martie, încheiate pe fondul unei evoluţii pozitive. Aceasta era soldată cu un plus de 160 de puncte faţă de închiderea din sesiunea anterioară, cotaţia DEDJIA 16C valorând 16.120 de puncte. În balanţă cu "start of day price" creşterea se cifra 72 de puncte. Direcţia pozitivă a reflectat evoluţia de la NYSE, unde debutul zilei de miercuri a adus o perspectivă optimistă asupra pieţei, după ce preşedinta Băncii Centrale Americane, Janet Yellen, a declarat că în SUA, "condiţiile economice permit FED să continue o ajustare graduală a politicii monetare". Yellen a precizat însă că "înăsprirea condiţiilor financiare determinate de scăderea preţurilor de pe pieţele bursiere, incertitudinea cu privire la China şi o reconsiderare la nivel global a riscului de credit ar putea arunca economia SUA de pe pistă"

În ceea ce priveşte moneda unică, aceasta era cotată pentru martie la 1,1200 USD, în scădere cu aproape un procent faţă de preţul de referinţă pentru deschiderea şedinţei de tranzacţionare, cifrat la 1,1311 USD. Comparativ cu închiderea de marţi euro pierdea 0,44%.

"Start of day price" este definit ca preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare, după caz, care este stabilită de către SIBEX pentru fiecare instrument financiar derivat în parte şi agreată în prealabil de ATHEXClear. "Start of day price" este diseminat şi disponibil în sistemul de tranzacţionare pentru fiecare instrument financiar în parte.

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 17.45

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb