SIBEX Semne de revenire pe plus pentru cotaţia futures a Dow Jones

S. N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 12 ianuarie 2016

Prima jumătate din şedinţa de la debut în săptămână de pe piaţa Sibex a fost una neconvingătore, ritmul speculaţiilor fiind din nou unul foarte scăzut. La ora 17.30, totalul contractelor încheiate se situa la numai 24, iar valoarea echivalentă tranzacţiilor se cifra la circa 400.000 lei. Singurul produs tranzacţionat în prima parte a zilei a fost derivatul pe indicele Dow Jones, pe scadenţa martie 2016.

Pentru acesta preţul de referinţă pentru deschiderea şedinţei de tranzacţionare (start of day price(1)), calculat de ATHEXClear, a fost de 16.410 puncte şi, după aproape opt ore de la deschidere, simbolul DEDJIA 16C era cotat la 16.326 puncte, în minus cu 84 de puncte raportat la acesta. Evoluţia faţă de închiderea din sesiunea de vineri 8 ianuarie era însă una pozitivă, cotaţia DEDJIA 16C acumulând 91 de puncte. Posibila creştere se înregistrează în contextul influenţei de pe piaţa americană, unde startul săptămânii a fost verde, fapt care poate fi interpretat ca un prim pas al revenirii după cel mai slab start de an din istorie al bursei de la New-York. Mai mult, o doză de optimism este adusă şi de apropiatul "sezon al raportărilor". Cu toate acestea, piaţa continuă să stea sub presiune, în condiţiile în care petrolul şi-a continuat prăbuşirea, apropiindu-se de minimul din ultimii 12 ani.

Pe piaţa spot administrată de Sibex, până la ora 17.30 nu se consemnaseră schimburi cu acţiuni.

(1) Preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi care reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare.

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 17.30.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb