SIBEX Speculatorii au revenit la sentimente mai bune

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 20 iunie 2014

După ce miercuri interesul pentru speculaţiile futures a crescut brusc în partea a doua a şedinţei, pe fondul ştirilor din SUA, volumul ajungând la 1777 de contracte, cel mai bun din 7 mai încoace, jucătorii au continuat să fie destul de bine conectaţi la "jocul" derivatelor şi în prima jumătate a şedinţei de joi. Una din posibilele explicaţii ale acestei "reveniri" ar putea fi efectul asupra pieţei americane adus de promisiunile FED cu privire la menţinea la nivel redus a ratelor de dobândă, pe fondul semnelor de revenire economică. După opt ore de la deschidere, numărul contractelor futures înregistrat joi era de 622 iar valoarea acestora se situa la aproape 10 milioane de lei, lichiditatea fiind într-o poziţie medie care permitea operatorului de piaţă să spere la o nouă şedinţă bună, în urma activităţii din partea secundă a zilei.

Speculatorii interesaţi de evoluţia Dow Jones erau cei care dictau ritmul pieţei, volumul pe scadenţa iunie fiind de 273 de contracte DEDJIA_RON. Cotaţia futures a indicelui a evoluat mixt şi, la ora 18.00 valora 16.893 de puncte, în scădere cu 7 puncte. Nici pe piaţa bursieră americană nu se conturase încă o direcţie clară, fapt care menţinea doza de neprevăzut şi pe piaţa sibiană. Numărul de contracte încheiate pe simbolul DEDJIA_RON septembrie era de 162 ar cotaţia scădea cu 4 puncte, valorând 16.810 puncte.

Speculatorii care au pariat evoluţia parităţii euro/dolar au încheiat, până la ora 18.00 un număr de 105 contracte pe scadenţa septembrie, care a devenit de curând orizontul investiţional scurt. Moneda unică evolua pe creştere, urcând cu 0,34% faţă de dolar, la 1,36270 USD.

Pe segmentul mărfurilor şedinţa a fost una de scadenţă pentru contractul futures DEOIL_LSC, scadenta iulie 2014, programul de tranzacţionare fiind intre orele 10.00-19.00. La ora 18.00 se observau 32 de contracte şi 36 de poziţii deschise. Preţul de lichidare la scadenţă a poziţiilor rămase deschise este egal cu valoarea preţului de cotare a contractului futures E-mini Light Sweet Crude Oil pentru aceeaşi scadenţă, publicat de Chicago Mercantile Exchange în ziua scadenţei contractului DEOIL_LSC. Închiderea poziţiilor deschise este efectuată de către Casa Română de Compensaţie înaintea deschiderii şedinţei din 20 iunie (n.r. - azi).

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 18.00.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9729
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4977
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2951
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9029
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.7210

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb