SIBEX Speculatorii continuă să absenteze de pe piaţa futures

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 14 noiembrie 2014

Deşi în şedinţa de miercuri volumul s-a îmbunătăţit uşor în raport cu sesiunile de luni şi marţi, lichiditatea din prima jumătate a penultimei şedinţe a săptămânii a fost din nou una foarte redusă la Sibex, în nota cu care ne-am obişnuit de la începutul lunii în curs. Evoluţia cotaţiilor nu a antrenat speculatorii, iar cei care totuşi au tranzacţionat au preferat cantităţi mici. Ca urmare, la ora 16.15, numărul contractelor încheiate era de numai 72, cu o valoare ce depăşea de puţin un milion de lei. "Criza de lichiditate este o urmare directă a lipsei de implicare a market-makerilor, observându-se cu ochiul liber că de pe piaţă lipsesc pachetele mari ale acestora", a precizat un analist financiar.

Speculaţiilor pe valoarea indicelui Dow Jones continuau să supravieţuiască, derivatul cu simbolul DEDJIA_RON decembrie totalizând până la ora menţionată 51 de contracte. Cotaţia futures de la Sibiu a indicelui american continua să se menţină la un nivel foarte ridicat, valorând 15.595 de puncte, după o creştere de 15 puncte. Pe piaţa futures americană variaţiile erau nehotărâte, după ce S&P 500 a "alunecat" de la nivelul record miercuri şi în contextul în care investitorii aşteptau rezultatele unor retaileri importanţi, printre care Wal-Mart. Speculatorii de la Sibex aşteptau şi ei, la rândul lor, deschiderea de la NYSE pentru a primi un pic de "sevă informaţională", care să-i determine să fie mai activi pe piaţă.

În contextul deprecierii pe plan extern a petrolului de tip Brent la minimul din ultimii patru ani, cotaţia futures de la Sibex a aurului negru s-a depreciat cu 0,65% în prima parte a zilei, la 76,3 USD /baril. Simbolul DEOIL_LSC decembrie atrăgea însă doar 7 contracte.

Pentru perechea euro/dolar, tranzacţionată în lei, numărul contractelor încheiate era tot 7, pe scadenţa decembrie. Pentru aceasta, euro creştea faţă de dolar cu 0,18%, fiind estimat la 1,54600 USD, conform datelor de la ora 16.15.

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 16.15.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb