La Sibex, după evoluţia foarte slabă de săptămâna trecută, prima jumătate a sesiunii de luni nu a schimbat prea mult percepţia speculatorilor. Aceştia au fost destul de apatici şi a fost nevoie de deschiderea de la NYSE pentru ca derivatul pe Dow Jones să conteze ca lichiditate, după ce în primele şase ore, interesul pe acest produs a fost foarte redus.
Numărul total al contractelor înregistrate la ora 17.00 era de aproape 400, iar valoarea tranzacţiilor de 5,77 milioane lei, profilându-se totuşi o lichiditate peste cea din ultima şedinţă a săptămânii anterioare. Numărul simbolurilor pe care s-au realizat tranzacţii până la ora menţionată era de numai şapte. Cotaţiile derivatelor nu evoluau într-o singură direcţie, observându-se atât creşteri cât şi scăderi.
Cu 207 de contracte pe scadenţa iunie derivatul pe indicele Dow Jones era mai tranzacţionat produs. După ce s-a depreciat săptămâna trecută, coborând din apropierea pragului de 17.000 de puncte, cotaţia indicelui american a dat semne de revenire pe plus în prima jumătate a şedinţei de luni şi creştea cu 43 de puncte, la 16.763 de puncte. Pe piaţa de la New York, direcţia de evoluţie nu era clară după jumătate de oră de la startul tranzacţiilor, fapt care pune sub semnul incertitudinii şi direcţia "verde" de la Sibex.
Pe segmentul derivatelor valutare, activitatea era parcă uşor mai susţinută faţă de ultimele şedinţe. Euro creştea timid faţă de dolar, cu doar 0,06% şi era cotat la 1,35350 USD.
Speculaţiile cu preţul aurului aveau ca rezultat creşterea cotaţiei unciei cu 7,3 dolari la 1281,6 USD, valoare înregistrată pentru simbolul SIBGOLD iunie 2014. Numărul contractelor SIBGOLD era de 11.
Tot în prima parte a zilei s-a detectat o uşoară activitate şi pe segmentul derivatelor pe acţiuni unde au fost tranzacţionate derivatele pe acţiunile SIF5. Cotaţia DESIF5 scădea cu 2,60%, la 1,7590 lei, iar numărul contractelor pe scadenţa iunie era de 14.
Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 17.00.