ZIARUL BURSA

17 iunie 2014
Ediţia din 15.08.2024
"CEC Bank sau EximBank, transformată în bancă de dezvoltare a României"

CONFERINŢA "FONDURILE EUROPENE" - EDIŢIA A VI-A / EUGEN TEODOROVICI: "CEC Bank sau EximBank, transformată în bancă de dezvoltare a României"

ALINA TOMA VEREHAFonduri Europene / 17 iunie 2014

Ţara noastră poate avea o bancă de dezvoltare prin transformarea CEC Bank sau EximBank, a declarat, ieri, ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Domnia sa a explicat: "O astfel de decizie trebuie luată de Ministerul Finanţelor Publice şi este în analiza Guvernului. Multe state europene au astfel de bănci. Avantajul de a avea o astfel de instituţie este că o putem implica în procesul de finanţare a proiectelor din fonduri europene. Cu banca de dezvoltare implicată în proces, putem accesa direct fondurile şi scurtăm şi simplificăm procedurile".

Oficialul a adăugat că doreşte să implice băncile comerciale încă de la bun început în procesul de verificare şi evaluare a proiectelor finanţate din fonduri europene.

"Premierul a promis că va modifica taxa pe stâlp de anul viitor"

CONFERINŢA "FONDURILE EUROPENE" - EDIŢIA A VI-A / IONEL BLĂNCULESCU: "Premierul a promis că va modifica taxa pe stâlp de anul viitor"

EMILIA OLESCUFonduri Europene / 17 iunie 2014

Premierul Victor Ponta a promis că va interveni asupra măsurii de aplicare a "taxei pe stâlp", începând de la 1 ianuarie 2015, în condiţiile în care se va dovedi că, după cel de-al doilea termen de plată, respectiv 25 septembrie 2014, impactul impozitului în discuţie asupra mediului de afaceri va fi mare decât cel estimat iniţial, a anunţat, ieri, Ionel Blănculescu, consilier onorific al primului ministru.

Bugetul se mută la BNR

FLORIN GEORGESCU ÎŞI ÎNTĂREŞTE ECHIPA Bugetul se mută la BNR

ALEXANDRU SÂRBUBănci-Asigurări / 17 iunie 2014

Update 18:03 ING: "Independenţa BNR ar putea să se modifice" 

"Experienţa deosebită şi nivelul calităţilor profesionale" ale viceguvernatorului BNR Cristian Popa sugerează că modificarea Consiliului de Administraţie al Băncii Centrale este "o pierdere puternică pentru conducerea" BNR, dar participanţii la piaţă "pot avea îngrijorări suplimentare, având în vedere că independenţa instituţiei ar putea să se modifice", conform unui raport al ING remis azi redacţiei.

"Adoptarea euro în 2019 - obiectiv ambiţios, dar fezabil"

ISĂRESCU: "Adoptarea euro în 2019 - obiectiv ambiţios, dar fezabil"

Alexandru SârbuMacroeconomie / 17 iunie 2014

Adoptarea monedei unice europene, un obiectiv extrem de ambiţios, dar încă fezabil, şi intrarea în Uniunea Bancară Europeană reprezintă principalele obiective ale viitorului Consiliu de Administraţie al Băncii Naţionale a României (BNR), a declarat, ieri, şeful Băncii Centrale, Mugur Isărescu, în cadrul audierilor pentru un nou mandat de guvernator din Comisiile de specialitate ale Senatului şi Camerei Deputaţilor.

Liga a încasat prima tranşă de bani din drepturile TV

Liga a încasat prima tranşă de bani din drepturile TV

D.N.Sport / 17 iunie 2014

Liga Profesionistă de Fotbal a încasat 13.750.000 de euro, reprezentând prima rată din totalul de 27.500.000 de euro pe care firma Intel Sky Broadcast s-a obligat să o plătească pentru drepturile TV aferente sezonului 2014-2015.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

Pericol în curbă

Cătălin AvramescuEditorial / 17 iunie 2014

Cătălin Avramescu

Ce ar fi comediile fără curbe? În Jandarmul şi jandarmeriţele este o scenă memorabilă, în care sora Clotilde conduce un Citroen 2 CV într-o cursă nebună. Curbe, depăşiri, scurtături, coliziuni. La final, sora Clotilde ajunge cu o maşină făcută...

Doar 30% din apartamentele Seasons Residence au fost vândute

Doar 30% din apartamentele Seasons Residence au fost vândute

OVIDIU VRÂNCEANUCompanii / 17 iunie 2014 /

Reprezentanţii Piraeus Real Estate (divizia imobiliară a Piraeus Bank), dezvoltatorul complexului rezidenţial Seasons Residence, care se construieşte pe drumul spre Poiana Braşov, au anunţat că construcţia este finalizată, urmând ca în aceste...

REVISTA PRESEI 17.06.2014

Willy HomnerRevista Presei / 17 iunie 2014

ADEVARUL

Isărescu, avizat pentru al cincilea mandat de guvernator, vrea să adopte euro

Mugur Isărescu, avizat pentru al cincilea mandat de guvernator BNR, a declarat în comisiile parlamentare că este nevoit să opteze pentru aderarea la zona...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo