"Alitalia", în parteneriat strategic cu "Etihad Airways"

Ziarul BURSA #Internaţional / 17 iunie 2014

"Alitalia", în parteneriat strategic cu "Etihad Airways"

Confruntată cu perspectiva falimentului pentru a doua oară în ultimii cinci ani, conducerea "Alitalia" a acceptat încheierea unui parteneriat strategic cu "Etihad Airways", care va obţine o participaţie de 49% din operatorul aerian italian, transmite Reuters.

Fără o alternativă viabilă şi pe fondul diminuării drastice a rezervelor de numerar, directorul general al "Alitalia", Gabriele Del Torchio, le-a declarat jurnaliştilor la Roma că board-ul companiei a votat în favoarea ofertei companiei din Abu Dhabi, potrivit Agerpres.

Ministerul Transporturilor din Italia a precizat că oferta include până la 1,25 miliarde de euro (1,6 miliarde de dolari) ce vor fi alocaţi pentru investiţii la nivelul operatorului aerian italian, în următorii cinci ani.

Negocierile cu acţionarii creditori ai companiei italiene - băncile "Intesa Sanpaolo" şi "Unicredit" - vor continua în următoarele săptămâni pentru un acord privind restructurarea datoriei companiei "Alitalia", de aproximativ 700 de milioane de euro.

Pentru "Etihad", achiziţionarea unei participaţii de 49% în "Alitalia" oferă acces pe a patra mare piaţă de călătorii din Europa.

Săptămâna trecută, Gabriele Del Torchio a afirmat, în Senatul Italiei, că propunerea "Etihad" include o investiţie iniţială de 560 de milioane de euro în schimbul concedierii a aproximativ 2.200 de angajaţi ai companiei italiene şi a ştergerii unor datorii de câteva sute de milioane de euro.

"Alitalia", care are 14.000 de angajaţi, a acumulat pierderi de peste 840 de milioane de euro şi o datorie de un miliard de euro de la salvarea sa de la faliment, în 2009, de către "Air France KLM" şi un grup de investitori italieni.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb