SIBEX Speculatorii mizează din nou pe creşterea aurului

S. N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 3 august 2016

La Sibex, prima jumătate a şedinţei de marţi a adus 33 de contracte futures cu o valoare 437.110 lei, volum superior celui consemnat luni, pe acelaşi interval orar. Din oferta bursei sibiene, doar derivatele ce au ca active suport aurul, indicele Dow Jones şi petrolul erau tranzacţionate, contactele îndreptându-se către scadenţele august (aurul) şi septembrie (Dow Jones şi petrolul).

Pentru derivatul pe Dow Jones, identificat prin simbolul DEDJIA 16I se înregistrau 23 de contracte. Cotaţia pentru scadenţa septembrie se situa, conform datelor de la ora 16.45, la 18.294 de puncte, în coborâre cu 158 de puncte faţă de cotaţia de referinţă pentru deschiderea şedinţei (start of day price)[1] cifrată la 18.452 de puncte. Comparativ cu închiderea de luni, preţul futures de la Sibiu al Dow Jones se aprecia timid, cu 12 puncte.

Derivatul care are ca activ suport aurul totaliza 9 contracte iar uncia era cotată la 1359,9 dolari, afişând o apreciere consistentă de 9,2 dolari în raport cu cotaţia de referinţă pentru deschiderea şedinţei, calculată de ATHEXClear la 1350,7 dolari. "Se pare că aurul are tendinţa de a-şi reveni după recentele scăderi şi probabil va continua să crească în condiţiile în care investitorii caută activele de protecţie, pe fondul unui climat financiar destul de agitat şi complex în Europa, mai ales după Brexit", a explicat un analist financiar.

Pentru derivatul pe preţul petrolului se înregistra un singur contract iar barilul era estimat la 40,38 USD, cu 0,28 dolari peste "start of day price" (40,10 USD) şi cu 0,25 dolari peste cotaţia anterioară.

Pe segmentul spot se înregistraseră schimburi modeste cu 28 de acţiuni Armax Gaz, cotaţia unui titlu staţionând la 1,92 lei.

[1] Start of day price" este un preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi care reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare.

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 16.45

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb