SIBEX Speculatorii pariază pe "roşu" privind evoluţia Dow Jones

S.N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 21 noiembrie 2014

Speculatorii de la Sibex au fost destul de prudenţi în prima jumătate a şedinţei de joi, pe fondul unei evoluţii descendente a cotaţiei futures a Dow Jones. Ca şi în celelalte şedinţe ale săptămânii, erau aşteptate semnalele de pe piaţa americană, jucătorii "pândind" în acest sens deschiderea de pe Wall-Street. Conform datelor de la ora 16.15, statistica ne indica de puţin peste 300 de contracte cu o valoare ce depăşea uşor 4 milioane de lei, speranţele de îmbunătăţire a lichidităţii fiind legate aşadar de efectele ştirilor de peste o ocean. Din totalul precizat, 116 contracte erau rezultatul închiderii poziţiilor rămase deschise pe derivatul DEOIL_LSC decembrie, care a ajuns la maturitate în şedinţa de miercuri. Preţul la care Casa Română de Compensaţie a închis poziţiile rămase nelichidate a fost de 74,58 USD/baril.

Cel mai lichid derivat de pe piaţă era însă în continuare DEDJIA_RON, cu 166 de contracte încheiate pe scadenţa decembrie. Acestea au fost realizate pe un culoar de preţ de 71 de puncte (între ora 10.00 şi ora 16.15), dar numai în teritoriu negativ. La ora 16.15 cotaţia DEDJIA_RON decembrie valora 17.658 de puncte, în scădere cu 90 de puncte faţă de ziua anterioară. Şi pe piaţa futures din SUA indicii reprezentativi se depreciau, semnalând scăderi şi la NYSE pentru a doua zi la rând, după ce rapoartele economice au indicat că preţurile de consum s-au modificat foarte puţin, în timp ce datele slabe privind producţia din euro-regiune şi China s-au adăugat la semnele adâncirii încetinirii economiei globale.

Speculaţiile pe cursurile valutare erau modeste, perechea euro/dolar totalizând 17 contracte pe scadenţa din ultima lună a anului curent. După şapte ore de speculaţii, euro creştea faţă de dolar, cu doar 0,03% şi valora 1,25460 USD.

Pe segmentul derivate pe mărfuri "au făcut ochi" speculaţiile cu preţul petrolului pe scadenţa ianuarie 2015. Se înregistrau 4 contracte, iar barilul era estimat la 74,98 USD.

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 16.15.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb