SIBEX Toţi ochii pe DEDJIA

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 3 septembrie 2015

În a doua şedinţă de tranzacţionare a săptămânii interesul investitorilor a fost monopolizat exclusiv de contractul futures având activ suport indexul Dow Jones. Apropierea datei scadenţei trimestriale a condus atât la efectuarea de tranzacţii pentru scadenţa curentă, cât şi la transfer de poziţii pentru scadenţa decembrie, un rol important având prezenţa market maker-ului, care începând de luni oferă cotaţii permanente şi pentru a doua scadenţă.

Pentru scadenţa curentă derivatul DEDJIA continuă să ofere oportunităţi de speculaţie, cu variaţii zilnice de peste 200 de puncte. Astfel, în debutul sesiunii acesta se tranzacţiona la 16187 de puncte, urcând apoi până la un maxim de 16277, pentru ca ultima tranzacţie să fie efectuată la 16250, în creştere cu 176 de puncte faţă de "Start of day price" (1).

În schimb, pentru scadenţa a doua investitorii s-au limitat la deschiderea de noi poziţii, evoluţia fiind mult mai prudentă. Tranzacţiile s-au desfăşurat într-un interval îngust, de 70 de puncte, ultimul preţ fiind 16150.

Sistemul alternativ de tranzacţionare a consemnat lansarea pe piaţă a acţiunilor Tarnava S.A. (simbol SIGH), ridicând numărul socităţilor disponibile la tranzacţionare la 31.

În total, până la ora 17, pe piaţa la termen au fost încheiate 15 tranzacţii, cu 25 contracte, în valoare de aproximativ 400000 lei.

(1) "Start of day price" este definit ca preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare, după caz, care este stabilită de către SIBEX pentru fiecare instrument financiar derivat în parte şi agreată în prealabil de ATHEXClear. "Start of day price" este diseminat şi disponibil în sistemul de tranzacţionare pentru fiecare instrument financiar în parte.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb