SIBEX Volum mai bun pe fondul volatilităţii preţului petrolului

(S. N. )
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 8 februarie 2016

La Sibex, prima săptămână din februarie a surprins cu un volum de 302 contracte futures, lichiditatea fiind una peste media săptămânală din 2015 (270 de contracte). Volumele zilnice, ceva mai bune comparativ cu multe din şedinţele din ianuarie s-au datorat volatilităţii cotaţiilor pe principalele produse tranzacţionate, anume derivatul pe indicele Dow Jones şi derivatele valutare pe cursul euro/dolar şi liră sterlină dolar. Semnele unei evoluţii mai bune s-au observat încă de luni, 1.02, când au fost înregistrate 62 de contracte. Şedinţa de marţi, 2.02, a coborât ştacheta la 37 de contracte, cel mai slab rezultat al săptămânii, pentru ca în sesiunea de miercuri, 3 februarie, să se înregistreze cea mai bună zi a săptămânii, dar şi din august 2015 încoace, prin 113 contracte încheiate. Ritmul a mai scăzut însă joi, când totalul s-a oprit la 46 de contracte, situaţie consemnată şi în ultima şedinţă (vineri, 5.02), când s-au consemnat 44 de contracte cu o valoare de 642.800 lei. "Săptămâna trecută, petrolul a înregistrat o evoluţie volatilă pe pieţele externe, situaţie care a determinat mişcări importante pe pieţele futures şi de acţiuni dar şi ceva mai mult interes şi pe piaţa Sibex, unde reacţia nu a fost una spectaculoasă, dar vizibilă în statistici", a explicat un broker rezultatul mai bun de la bursa sibiană.

Referitor la evoluţia produselor derivate în sesiunea de vineri, simbolul DEDJIA 16C, care urmăreşte cotaţia futures a indicelui american Dow Jones pe scadenţa martie de anul curent, a totalizat 22 de contracte, încheiate pe fondul unei direcţii negative a preţului. Cotaţia de la Sibiu a indicelui american a pierdut 376 de puncte faţă de "start of day price" şi 255 de puncte faţă de închiderea de joi, conform preţului de cotare de 16.080 de puncte. Pentru scadenţa iunie, DEDJIA 16F a fost cotat la 16.005 puncte, după o scădere de 534 de puncte faţă de "start of day price".

S-au mai înregistrat tranzacţii şi pe perechea liră sterlină/dolar, pe scadenţa martie, volumul fiind de 11 contracte. Moneda din Albion a fost cotată la 1,4500 dolari, cotaţie în scădere cu 0,84% în raport cu "start of day price" şi cu 0,59% faţă de cotaţia din şedinţa precedentă. Pentru perechea euro/dolar, pe scadenţa martie s-au înregistrat 9 contracte, iar moneda unică a închis la 1,1140 USD, după o scădere de 0,89% faţă de "start of day price" şi de 0,12% în balanţă cu valoarea euro de la finalul zilei anterioare.

preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi care reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb