După rezultatul ceva mai bun de luni, când pe piaţa futures au fost consemnate 65 de contracte, prima jumătate a zilei de marţi a adus 49 de contracte, valoarea acestora fiind situată la aproape 95.000 lei. Astfel, se contura o nouă şedinţă cu volum peste media lunii în curs şi un final de august care să ridice uşor lichiditatea. La capitolul produse, piaţa nu impresiona, doar două derivate fiind tranzacţionate. Ca de obicei, aurul se remarca din nou, datele de la ora 17.30 indicând 46 de contracte GOLD pe scadenţa octombrie. Metalul nobil era cotat la 1316,5 dolari/uncie, după o scădere de 12,7 dolari faţă de "start of day price"[1] (1329,2 USD). În raport cu cotaţia de închidere de luni, preţul futures de la Sibiu al aurului pierdea 7,2 dolari.
În sectorul valutar, derivatul care are ca activ suport perechea euro/dolar puncta cu 3 contracte pe scadenţa septembrie. Moneda unică era cotată la 1,1182 dolari, în scădere cu 0,18% faţă de "start of day price" (1,1203 USD). Cotaţia euro se deprecia cu 0,20% şi faţă de nivelul de la închiderea de luni.
Pentru derivatul pe indicele american Dow Jones nu se înregistrau contracte, participanţii preferând să aştepte variaţii mai ample.
Nici pe ATS-ul administrat de Sibex[2] nu se consemnau schimburi.
[1] Preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi care reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare.