SIBIU Euro s-a scumpit până la 4,375 lei, pentru martie 2011

Decebal N. Todăriţă
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 18 iunie 2010

La Bursa din Sibiu, evoluţia din penultima sesiune a săptămânii şi ultima de dinaintea scadenţei iunie a stat sub semnul continuării trendului ascendent. Participanţii au tranzacţionat pe un număr de 18 pieţe, strategiile extinzându-se pe o paletă diversă, din cadrul căreia se disting segmentul financiar, segmentul derivatelor pe indicele Dow Jones Industrial Average, segmentul derivatelor valutare dar şi cel al derivatelor petroliere. Numărul contractelor încheiate până la ora 17:15 au fost de peste 9600, iar valoarea echivalentă tranzacţiilor au urcat la 21,8 milioane lei.

Pe piaţa derivatelor valutare, moneda unică europeană a avut o evoluţie ascendentă, în ton cu direcţia din piaţa interbancară, respectiv cu cea a oficialului BNR, cursul de referinţă anunţat a urcat cu 1,18 bani, la 4,2372 lei/euro, nivelul maxim din ultimele şase luni. Prin urmare, şi preţul futures a continuat să se aprecieze, moneda unică fiind cotată pentru iunie, scadenţa cea mai lichidă cu 118 contracte, la 4,23 lei, în urcare cu 0,8 bani.

Liderul de lichiditate a fost dat tot de segmentul financiar, DESIF 5 atrăgând schimburi echivalente cu aproape 8,4 milioane de acţiuni SIF5.

Sibex disclaimer: Comentariul a fost realizat conform datelor din piaţă de la ora 17,15, după aceasta urmând să apară modificări ale numărului total de contracte, poziţiilor deschise şi valorii respectiv ale cotaţiilor DEDJIA, datorită programului de tranzacţionare prelungit pentru contractul futures pe indicele american Dow Jones, care se tranzacţionează până la ora 19.00. Datele exacte sunt disponibile pe site-ul.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb