Datele venite din economia SUA şi preţul în creştere al petrolului au oprit deprecierea euro. Comenzile de bunuri de folosinţă îndelungată au crescut cu doar 0,7% faţă de 1,5% cît prognozaseră specialiştii. Cu toate acestea, cifrele nu sînt menite să inducă un scenariu pesimist pentru economia americană. Trebuie avut în vedere că această creştere vine după 2 luni consecutive de scădere şi că acest tip de date sînt extrem de volatile datorită faptului că sînt obţinute în special din comenzi mari şi foarte mari. Drept urmare, în termen foarte scurt pot să apară modificări importante generate de un număr de comenzi mic dar substanţiale ca volum.
Un alt factor care opreşte creşterea dolarului este preţul petrolului, care riscă să atingă din nou nivelul maxim de 42 dolari/baril atins în iunie. Acest fapt se datorează deciziei guvernului rus de a stopa operaţiunile celei mai mari unităţi de producţie a Yukos.
Pentru scadenţa septembrie dolarul a fost cotat la 34.350 lei cu 50 de unităţi mai puţin decît în şedinţa precedentă, iar euro la 41.275 lei.