Majoritatea spitalelor de adulţi din judeţul Sibiu, cu pacienţi COVID-19, fie nu au autorizaţie de la pompieri pentru toate clădirile, fie funcţionează în clădiri vechi în care nu s-au făcut modificări, aşa că legislaţie nu îi obligă, conform Agerpres.
"În ceea ce priveşte situaţia pe linia avizării/autorizării a unităţilor spitaliceşti din judeţul Sibiu facem următoarele precizări: 1. Pe raza judeţului Sibiu funcţionează 10 unităţi spitaliceşti dintre care 9 unităţi de stat şi 1 unitate privată. 2. Spitalul Clinic Judeţean Sibiu deţine următoarele corpuri de clădire autorizate: Clinica Infecţioase, Clinica de recuperare nr. 1 şi nr. 2, Ambulatoriu nr. 1 şi Centrul de Cercetare Invazivă şi Non Invazivă Cardiovasculară şi corpul extins UPU Sibiu. Clădiri fără Autorizaţie de securitate la incendiu: Corpul de clădire Neurochirurgie, Oftalmologie, Secţia ATI. Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu: Clădirile aferente sunt autorizate", a explicat Alina Voina.
Unele spitale publice din judeţ funcţionează în clădiri vechi care "nu au suferit modificări structurale".
"Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu: Primul corp este autorizat, iar celelalte clădiri aferente sunt construcţii vechi care nu au suferit modificări structurale. Spitalul General Căi Ferate Sibiu: Clădirile sunt construcţii care funcţionează anterior anului 1990 şi nu au suferit modificări structurale. Spitalul Municipal Mediaş: Corpul de Pneumologie este autorizat, iar celelalte clădiri nu au suferit modificări structurale, funcţionând anterior anului 1990", precizează Alina Voina.
Potrivit sursei citate, Spitalul Oraşului Cisnădie deţine o clădire medicală fără autorizaţie de incendiu, iar celelalte construcţii sunt vechi.
"Spitalul Oraşului Cisnădie: Clădirea medicală nu deţine autorizaţie de securitate la incendiu, iar celelalte construcţii sunt vechi, fără modificări structurale. Spitalul de Psihiatrie Sibiu: Corpul Medical nr. 1 se află în proces de autorizare, iar celelalte clădiri sunt construite anterior anului 1990 şi nu au suferit modificări structurale", a mai declarat reprezentanta ISU.
Singurul spital privat din municipiul Sibiu nu are nici el toate clădirile autorizate de pompieri, transmite Agerpres.
"Clinica privată Medlife: Corpul de clădire situat pe str. Izvorului deţine autorizaţie de securitate la incendiu, iar corpul de clădire situat pe str. Constituţiei nu deţine autorizaţie de securitate la incendiu. De asemenea, precizăm faptul că un număr de 13 clădiri aferente unităţilor spitaliceşti nu necesită autorizare deoarece sunt construcţii vechi care nu au suferit modificări structurale", a arătat Alina Voina.
ISU Sibiu nu a putut oferi informaţii legate de autorizarea Spitalului Militar şi a Spitalului Orăşenesc din Agnita.
Cu excepţia clinicii private Medlife, în toate spitalele publice din judeţ sunt pacienţi COVID-19 sau urmează să fie spitalizaţi.
1. Premisa falsă
(mesaj trimis de Cristian în data de 17.11.2020, 18:24)
Premisa falsă - daca spitalul este acoperit in hârtii, poate funcționa foarte bine indiferent de starea în care se află și câte aparate ATI bagi in priză.
Spitalele au fost construite de Ceaușescu (aproape toate) și nu au rețeaua electrică dimensionată pentru niciun fel de Covid.