SIBIU Volum şi valoare record pe piaţa spot Sibex

Decebal N. Todăriţă
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 14 octombrie 2010

Acţiunile Prodplast Imobiliare, disponibile pe sistemul alternativ de tranzacţionare administrat de bursa sibiană, au atins un volum şi o valoa­re record a tranzacţiilor, fiind trans­ferate 1.493.310 acţiuni PPLI cu o valoare de aproape 6 milioane de lei. Interesul investitorilor pentru aceste titluri a venit pe fondul continuării trendului de creştere început luni. Cotaţia acţiunii Prodplast Imobiliare a crescut de-a lungul şedinţei cu 0,71 lei, reprezentând 21,5%, până la un nivel de 4,01 lei/acţiune. În ultimele trei şedinţe, preţul PPLI s-a apreciat cu peste 60% (de la 2,5 la 4,01 lei/acţiune). Numărul acţiunilor PPLI tranzacţionate reprezintă 7,18 % din capitalul social al companiei care a fost listată la Sibiu în data de 6 septembrie anul curent. Evoluţia PPLI a făcut ca şedinţa de azi să devină cea mai bună de la lansare pentru piaţa la vedere de la Sibiu, precedentul record al valorii de tranzacţionare cifrat la 1,96 milioane de lei datând din data de 19 aprilie 2010, când au fost tranzacţionate peste un milion de acţiuni Sibex într-o singură şedinţă. Tranzacţiile cu acţiunile Prodplast au făcut ca valoarea din piaţa spot Sibex să se situeze la circa 50% din valoarea totală din piaţa acţiunilor de la BVB, procentul fiind cu atât mai remarcabil cu cât a fost atins în urma tranzacţiilor cu un singur simbol.

Pe segmentul derivatelor, sesiunea a menţinut ritmul bun al plasamentelor, în condiţiile corelării cu pieţele internaţionale. La ora 17:30 numărul contractelor era de peste 5500 cu o valoare de aproape 41 milioane de lei. Astfel, valoarea cumulată a tranzacţiilor cu derivate si acţiuni din piata Sibex se situa la circa 47 milioane lei, fiind de 3,5 ori mai mare comparativ cu toată piaţa BVB, diferenţa urmând a creşte în urma tranzacţiilor care se pot realiza până la ora 19.00.

Motoarele pieţei au fost derivatele pe Dow Jones şi DESIF5 care au marcat creşteri importante pe fondul ştirilor pozitive de marţi din SUA, conform cărora banca centrală americană pregăteşte noi masuri de accelerare a creşterii economice, având în vedere demararea unui program de achiziţii de obligaţiuni, respectiv majorarea ţintei de inflaţie pentru încurajarea cheltuielilor populaţiei pe termen scurt.

Sibex disclaimer: Comentariul a fost realizat conform datelor din piaţă de la ora 17,15, după aceasta urmând să apară modificări ale numărului total de contracte, poziţiilor deschise şi valorii respectiv ale cotaţiilor datorită programului de tranzacţionare prelungit până la ora 19.00. Datele exacte sunt disponibile pe site-ul .

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9711
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4799
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2926
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8959
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4717

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb