SIEGFRIED MUREŞAN, ÎN PLENUL PARLAMENTULUI EUROPEAN: ''Votăm asistenţa macrofinanciară de 150 de milioane de euro şi suntem pregătiţi să adoptăm rapid un nou sprijin suplimentar pentru Republica Moldova''

G.U.
Politică / 24 martie 2022

Siegfried Mureşan (Sursă foto: Facebook/https://www.facebook.com/photo/?fbid=10158813408977481&set=a.10152077688727481)

Siegfried Mureşan (Sursă foto: Facebook/https://www.facebook.com/photo/?fbid=10158813408977481&set=a.10152077688727481)

Deputatul european Siegfried Mureşan (PPE / PNL) susţine că Parlamentul European votează pentru a oferi Republicii Moldova o asistenţă financiară de 150 milioane de euro şi un sprijin suplimentar, se arată într-un comunicat de presă.

"Republica Moldova este ţara europeană care a primit cel mai mare număr de refugiaţi din Ucraina în comparaţie cu populaţia sa, mai mare decât oricare alt stat membru al UE. Oamenii din Moldova şi-au deschis casele, iar autorităţile din Republica Moldova au făcut tot ce era necesar pentru a ajuta persoanele care vin din Ucraina şi au nevoie de sprijin'', a declarat Siegfried Mureşan la dezbaterea din plenul Parlamentului European despre asistenţa macrofinanciară destinată Republicii Moldova.

''Republica Moldova a acţionat în spirit european, a apărat valorile europene. Vedem cu toţii acum cât de importantă şi cât de relevantă este Republica Moldova pentru întreaga Uniune Europeană. Putem trăi în siguranţă, securitate şi stabilitate în interiorul graniţelor celor 27 de state membre ale Uniunii, doar dacă suntem înconjuraţi de ţări sigure şi stabile. Republica Moldova este un vecin imediat al nostru. O Republica Moldova sigură şi stabilă este în interesul fundamental al Uniunii Europene.

Republica Moldova este pentru securitatea Uniunii Europene la fel de relevantă precum Ucraina. De aceea, dragi colegi, haideţi să adoptăm aici, în plen, această asistenţă macrofinanciară cu o mare majoritate.

Domnule comisar, de îndată ce veţi înainta propuneri pentru sprijin suplimentar, noi, Parlamentul, vom face tot ce ne stă în putinţă pentru a le adopta rapid. Pentru că mai mult decât sprijinul pe care Moldova îl oferă acum, în această criză, observăm un guvern pro-european, un preşedinte pro-european gata să se angajeze într-o cooperare mai strânsă cu Uniunea Europeană, gata să reformeze ţara. Dacă ei sunt pregătiţi să se apropie de Uniunea Europeană, ar trebui să-i susţinem pentru că imaginaţi-vă că pe lângă dictatorul pro-rus Lukaşenko în Belarus, ar mai fi un preşedinte pro-rus şi în Moldova. Ar trebui să evităm asta. Ar trebui să sprijinim parcursul european al Republicii Moldova", a declarat Siegfried Mureşan.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb