"Siemens" îşi listează divizia "Osram"

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 30 martie 2011

"Osram" este singura divizie "Siemens" care nu poartă brandul acestui conglomerat.

"Osram" este singura divizie "Siemens" care nu poartă brandul acestui conglomerat.

"Siemens" AG, cel mai mare furnizor european de soluţii de inginerie, îşi va lista, spre finele anului, divizia de echipamente de iluminat "Osram", ca parte a unui proces de restructurare.

Reorganizarea companiei presupune atât desprinderea acestei unităţi, cât şi crearea unei noi divizii, care se va axa pe infrastructura urbană.

Divizia "Osram" GmbH, care are aproximativ 40.000 de angajaţi în întreaga lume, din care 9.000 în Germania şi 7.400 în Statele Unite, a avut vânzări de 4,68 miliarde euro (6,59 miliarde dolari) în 2010. Potrivit conducerii societăţii germane, "Osram" are nevoie de flexibilitate ca să facă faţă unei pieţe a produselor de iluminat dominate de tehnologia de vârf. "Siemens" va rămâne acţionar minoritar la "Osram", respectiv se va implica pe termen lung ca inves-titor în această societate.

"Prin această ofertă publică iniţială vrem să dăm companiei Osram o libertate antreprenorială deplină în vederea dezvoltării poziţiei sale pe piaţa sistemelor de iluminat", a declarat preşedintele "Siemens", Peter Loescher.

Oferta publică iniţială a "Osram", prin intermediul căreia va fi vândută o proporţie de peste 50% din companie, va fi una dintre cele mai mari de pe piaţa Germaniei, din ultimul deceniu. Valoarea "Osram" este estimată la 5-7 miliarde euro.

Prin renunţarea la controlul deţinut la "Osram" - companie cu o istorie de 105 ani, "Siemens" vrea să-şi concentreze atenţia pe activităţile din sectorul energiei, al îngrijirii sănătăţii, infrastructurii şi utilajelor industriale.

După ce se va lista, "Osram" va face achiziţii şi alianţe.

Planul privind vânzarea "Osram", aprobat de consiliul de supraveghere al "Siemens" la data de 28 martie, urmează vânzării diviziei de servicii IT, la începutul anului curent. Divizia a înregistrat pierderi ani la rând.

În 2010, "Siemens" a avut vânzări de 76 miliarde euro, iar numărul angajaţilor săi se ridică la 405.000 la nivel mondial.

"Osram" - rivalul mai mic al diviziei de sisteme de iluminat din cadrul "Royal Philips Electronics" NV Olanda, a avut un profit operaţional de 569 milioane de euro în 2010.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb