SIF Banat-Crişana a ajuns la o deţinere de 30% din fostul hotel Intercontinental

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital / 26 iulie 2022

SIF Banat-Crişana a ajuns la o deţinere de 30% din fostul hotel Intercontinental

SIF-ul a plătit aproape 41 milioane de lei pentru 16% din societatea ce operează hotelul

Luna trecută, SIF Hoteluri, companie deţinută de SIF Banat-Crişana, a încheiat o promisiune de vânzare a hotelului DoubleTree by Hilton din Oradea, pentru 11 milioane de euro

SIF Banat-Crişana (SIF1) a ajuns în data de 21 iulie la o deţinere de 30% din Compania Hotelieră Intercontinental (RCHI), societate ce operează hotelul Grand Hotel Bucharest din Piaţa Universităţii, fostul Intercontinental, după cum reiese dintr-un raport publicat astăzi la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

În acea zi, SIF-ul a cumpărat un pachet de 16,3% din companie, ce coincide cu deţinerea Societăţii de Asigurare-Reasigurare Astra, pentru 40,8 milioane de lei. Tranzacţia a fost derulată prin Piaţa POFAV, a vânzărilor speciale la ordin, la preţul unitar de 0,3 lei, cu 102,7% peste referinţă. La raportarea anterioară SIF-ul avea 10,6% din Compania Hotelieră Intercontinental societate care, conform economedia.ro, este controlată de familia Adamescu.

La începutul lunii iunie, SIF Hoteluri, companie deţinută de SIF Banat-Crişana, a încheiat o promisiune bilaterală pentru vânzarea hotelului DoubleTree by Hilton din Oradea pentru suma de 11 milioane de euro.

Conform materialelor informative ale adunării SIF Hoteluri din martie, în care a fost aprobată înstrăinarea hotelului, decizia scoaterii la vânzare a unităţii turistice se justifica prin lipsa perspectivelor de creştere a afacerii din cauza impactului avut de pandemia Covid-19 asupra industriei ospitalităţii atât în plan global cât şi local. De asemenea, se menţiona că de la deschidere şi până la acel moment, hotelul DoubleTree by Hilton din Oradea avusese un rezultat negativ.

În vara anului trecut, SIF Hoteluri a vândut hotelul Rusca din Hunedoara pentru 1,1 milioane de euro fără TVA către Nicolae Căpuşan, ce deţine grupul din care fac parte hotelurile SunGarden din Turda, SunGarden Therme din Dej, precum şi complexul hotelier SunGarden Resort din Cluj Napoca.

Tranzacţia a stârnit nemulţumirea Asociaţiei Investitorilor la SIF-uri (AISIF). Cătălin Buzdea, membru AISIF a arătat într-un material publicat în ziarul BURSA că SIF-ul a vândut hotelul sub valoarea contabilă din urmă cu şase ani.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Încă o aroganță marca Drăgoi! Nu e în stare să le facă performante pe cele din portofoliu dar cumpără Intercontinentalul!?

    Pai daca zice: „decizia scoaterii la vânzare a unităţii turistice DoubleTree by Hilton din Oradea se justifica prin lipsa perspectivelor de creştere a afacerii din cauza impactului avut de pandemia Covid-19 asupra industriei ospitalităţii atât în plan global cât şi local” atunci de ce arunci banii in industriei ospitalităţii in Bucuresti?

    Ceva nu e cuser la mijloc. 

    Alo, voi comparati hotelul din ORADEA cu INTERCONTINENTAL? Cei care ati scris cuprinsul opiniei 1 si 2, este un mare success ca ''afacere'' sa detii acum 30 % din INTERCONTINENTAL, cel mai tare hotel din ROMANIA, brand cunoscut oriunde pe planeta, NECUNOSCATORILOR, auzi sa compari DUBLE TREE BY HILTON ORADEA cu INTERCONTINENTAL! Asta da afacere pentru DRAGOI, STIE CE FACE! BUN DEEAL! Tineo tot asa DRAGOI, lasa-i pe nestiutori.

    1. Vezi ca se sparge bula imobiliara si vorbim dupa.

      achizitia Intercontinental este supraevaluata iar vanzarea CELOR DOUA A FOST SUBEVALUATA. 

      asa stie dragoi sa faca afaceri.

      vezi cazul AZUGA cat mai valoreaza in bilantul Sif 1? 

      La Venituri din exploatare - Total=21.353.626 lei/an 2020 pretul platit de Sif 1 de 0,30 lei/actiune este exorbitant. Si hotelul asta e tot pe pierdere financiara raportata.

      Pe piata BVB pretul actiunii este 0,15 lei/actiune. 

      A platit un pret mare/actiunea RCHI unei societati falimentate S.C. DE ASIGURARE-REASIGURARE ASTRA S.A.

      Unde se duc banii Sif 1 si cum vor fii scosi de acolo prin executorul judecatoresc? 

    La SIF1 nu se stie cine este actionar, dar se stie ca actiunile proprii cumparate prin fonduri interouse sustin management-ul, lucru ilegal in toata lumea exceptie piata romaneasca reglementata de analfabetii corupti de la ASF. Si acesti oameni, care se joaca cu banii actionarilor dar fara sa raspunda la actionari, au ajuns sa controleze BVB, si multe alte companii (urmeaza si Intercontinental). Unde se duce piata de capital? Un loc in care nu investotorii decid alocarea de capital, pe criterii de performanta, ci niste combinator, urmasi ai securistilor, care fac aranjamente cu institutiile statului pentru a fi protejate. O sa se duca de rapa piata asta!

    1. Mare dreptate aveti in tot ceea ce spuneti.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb