SIF Banat-Crişana cere în instanţă anularea hotărârilor acţionarilor BT privind CA

F.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 17 mai 2010

SIF Banat-Crişana (SIF1) cere în instanţă anularea hotărârilor Adunării Generale a Acţionarilor de la Banca Transilvania (TLV), din 28 aprilie, referitoare la respingerea metodei votului cumulativ pentru alegerea administratorilor şi la alegerea noului CA al băncii, anunţă Mediafax.

Acţionarii Băncii Transilvania (TLV) au ales, la acea dată, noua componenţă a Consiliului de Administraţie (CA), reconfirmând trei administratori, printre care preşedintele CA, Horia Ciorcilă, şi directorul general, Robert Rekkers, şi au respins propunerea privind alegerea acestora prin vot cumulativ.

Alegerea administratorilor prin metoda votului cumulativ a fost solicitată de SIF Banat-Crişana, SIF Oltenia (SIF5) şi de alte persoane care acţionează concertat cu cele două societăţi la Banca Transilvania, cererea fiind inclusă într-o completare a convocatorului AGA.

Cererea de chemare în judecată se află pe rolul Tribunalului Comercial din Cluj, iar primul termen de judecată a fost stabilit pentru 1 iunie.

Alături de Ciorcilă şi Rekkers a mai fost reconfirmat Roberto Marzanati, care a reprezentat BERD în CA. El a candidat de data aceasta ca independent.

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) va fi reprezentată de un fost director financiar al General Electric/GE Capital Paris, Peter Franklin. Acesta a fost director financiar în mai multe divizii financiare din Europa ale General Electric între 1992 şi 2009.

Alături de aceştia au mai fost aleşi preşedintele CA şi directorul general al SIF Moldova (SIF2), Costel Ceocea, directorul general al Verida Credit IFN, Carmen Retegan, şi un alt fondator al BT, Radu Dănuţ Palagheanu.

Din vechiul Consiliu de Administraţie nu au mai fost aleşi Constantin Jeican, fondator al băncii, şi Gabriela Grigore, reprezentantul SIF Banat-Crişana (SIF1).

Consiliul de Administraţie al băncii este format din şapte membri, iar mandatul actualilor admins-tratori a expirat în acest an. Mandatul viitorilor adminis-tratori va fi de patru ani, respectiv în perioada 2010 - 2014.

Acţionarii băncii au mai aprobat, la 28 aprilie, majorarea capitalului cu 391,5 milioane lei, respectiv cu 36%, la 1,47 miliarde lei, prin capitalizarea rezervelor, prime de emisiune şi aport în numerar.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb