SIF Banat-Crişana vrea fuziunea SIF Hoteluri cu Azuga Turism

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 14 aprilie 2016

SIF Banat-Crişana vrea fuziunea SIF Hoteluri cu Azuga Turism

Aprobarea de principiu a fuziunii prin absorbţie a SIF Hoteluri (CAOR) cu Azuga Turism va fi discutată, pe 28 aprilie, de acţionarii CAOR, la cererea acţionarului SIF1 Banat Crişana, conform unui raport transmis Bursei de Valori Bucureşti.

SIF1 a plătit, în 2013, 4,56 milioane euro pentru pachetul majoritar de acţiuni al firmei "Azuga Turism", tranzacţia fiind investigată ulterior de procurorii DIICOT, în dosarul în care au fost arestaţi, în 2014, fostul preşedinte SIF1 Dragoş Bîlteanu şi Najib el Lakis, fost administrator SIF1. Anchetatorii au susţinut, conform referatului întocmit în 2014, că cei doi au delapidat SIF1 Banat-Crişana, prin preluarea "Azuga Turism", cu ajutorul avocaţilor Nicolae Mergeani şi Victor Prodan, banii obţinuţi din această afacere fiind utilizaţi pentru consolidarea poziţiei în acţionariatul SIF1, cu depăşirea pragului legal de deţinere (de 5%). Dosarul nu a fost încă trimit în judecată.

SIF Hoteluri este holdingul hotelier al SIF Banat Crişana, creat pe structura fostei "Calipso" Oradea, cu care au fuzionat alte cinci societăţi - Rusca Hunedoara, Valy-Tim Timişoara, Beta Transport Cluj, Hotel Meseşul Zalău şi Trans Euro Hotel Baia Mare.

SIF1 intenţiona să vândă participaţia la "Azuga Turism", conform informaţiilor din raportul anului, însă cumpărătorul s-a retras din afacere: "Societatea (n.r. SIF1) a încheiat în data de 03.10.2014 un Contract de cesiune acţiuni având ca obiect vânzarea a 786.882 acţiuni ale emitentului Azuga Turism SA, reprezentând 94,415% din capitalul social al acestuia, cu plata în rate pe parcursul a 3 ani, după achitarea unui avans. Valoarea totală a contractului depăşeşte costul de deţinere al participaţiei.

Contractul prevede o clauză suspensivă a executării acestuia, constând în retragerea de către SIF Banat-Crişana a aportului în natură la capitalul social al societăţii, aport reprezentând un teren situat în Buşteni şi a cărui valoare nu a făcut obiectul tranzacţiei.

În data de 26 martie 2015, cumpărătorul a comunicat Societăţii intenţia de renunţare la Contractul de cesiune acţiuni având ca obiect vânzarea de către SIF Banat-Crişana a 786.882 acţiuni ale emitentului Azuga Turism SA a fost încheiat un act adiţional prin care părţile, de comun acord, au convenit asupra încetării contractului de cesiune".

SIF Banat-Crişana deţine 98,94% din capitalul social al Azuga Turism SA.

Compania face parte din portofoliul societăţilor nelistate de tip închis al SIF Banat-Crişana, şi activează în domeniul serviciilor turistice.

Compania deţine în patrimoniu un hotel de trei stele, un centru de distracţii, teren de sport, instalaţii de transport pe cablu - telegondole, teleschi, baby schi, centru de închiriat echipament sportiv, unităţi de alimentaţie, toate activele fiind amplasate în oraşul Azuga, zona turistica Valea Prahovei, potrivit raportului SIF1.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Prin urmare administratorii SIF1, pusi de Bilteanu, nu au nici cea mai mica intentie de a se constitui in parte prejudiciata in ceea ce priveste investitia in hotelul Azuga Turism.

    Minilongurile au fost lichidate, in pierdere ce-i drept, Azuga Turism va fi inmormantat in marele SIFI HOTELURI, de OMNITREND nu s-a ocupat inca nimeni.....deci Bilteanu si Lakis sunt curati ca lacrima si trebuie sa se intoarca neaparat la carm lui SIF1. 

    Bravo tovarasului Daniel Stoicescu, administrator al SIF4, fost profesor la DIICOT si aparator al lui Bilteanu in cercetarea penala initiata de procurorii DIICOT.

    Conducerea SIF1 se ocupa cu stergerea si ascunderea urmelor infractorilor care au devalizat aceasta societate sub nasul asf-ului.

    Ar fi cazul ca ANAF-ul sa analizeze spalarea de bani facuta cu infiintarea SIFI in Cipru. 

    DIICOT-ul va fi prezent la Aga si va cere procesele verbale ale acesteia. 

    Protectorul infractorilor ursache ce face ?

    1. Stai sa vezi ca n-o sa-ti vina sa crezi!!! Ce spalatorii exclusive s-au pus la punct sub umbrela SIFI, via Cipru, Liban, Cayman, Ucraina

      se pare ca stii multe.daca este asa de ce nu-I trintesti pe sobolani la dicot?

    Pt "postacii", prost platiti si neinformati poate demonstreaza cineva cum --- un hotel de trei stele, un centru de distracţii, teren de sport, instalaţii de transport pe cablu - telegondole, teleschi, baby schi, centru de închiriat echipament sportiv, unităţi de alimentaţie in strare foarte buna si in cea mai buna locatie din Azuga, valoreaza mai putin de 4 mil. de euro??? ---- pt ca eu unul nu vad unde e prejudiciul pt SIF ???

    poate doar pt mascarici care vor sa puna mana si pe SIF 1 dupa ce au pus deja mana pe celelate SIF unde nimeni nu vede ce salariu isi trage d.nul Fercala sau cum cheltuie banii banca Transilvania... 

    1. Adică ăstia de la DIICOT sunt nebuni si bilteanu&co. sunt de fapt niste binefacatori...Acum am înteles tot!

      Eu nu cred ca DIICOT sunt nebuni, ci doar ca sunt dezinformati si fac jocurile altui grup de interes economic...poate al baciului Moldovan?

      Nu stiu cum sa facem ca sa-aflu si eu cine plateste "postaceala" de pe forumul Bursa? Sunt sarac lipit, am pierdut bani multi pe SIF4, si mai vine si Pastele asta, si ma intereseaza sa ma angajeze baietii astia sau masaaricii aia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb