SIF Moldova se retrage din acţionariatul fostei Ceramica Iaşi

Elena Deacu
Piaţa de Capital / 14 aprilie 2015

SIF Moldova (SIF2) anunţă că a depus cererea de retragere din acţionariatul Brikston Construction Solution SA (fosta Ceramica SA Iaşi - simbol CERE), la care deţine 6,46% din capitalul social, însă nu va renunţa la prejudiciul cauzat de refuzul acesteia din urmă de a derula oferta publică de preluare.

Data limită pentru retragerea din acţionariatul Brikston Construction Solution SA Iaşi era 14 aprilie 2015, în baza legii 151/2014.

Potrivit unui raport transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB), în urma retragerii, SIF2 are dreptul să încaseze suma de 5,133 milioane lei pentru pachetul de acţiuni deţinut la societate.

Totodată, SIF2 transmite că are de recuperat un prejudiciu minim estimat de 2,497 milioane lei, reprezentat de diferenţa dintre preţul pe acţiune stabilit de evaluatorul Brikston Construction Solution SA (0,6929 lei) şi valoarea activului net unitar (1,03 lei), înmulţit cu numărul acţiunilor deţinute în acest moment de SIF2.

Acest prejudiciu a fost stabilit de SIF2 după ce Brikston Construction Solution SA Iaşi nu a derulat oferta publică obligatorie de preluare, scadentă încă din 15.07.2014, data la care a fost schimbat controlul indirect asupra acestui emitent conform raportărilor publice.

Eurobrick International BV, acţionarul majoritar al Brikston Construction Solutions Iaşi (fosta "Ceramica"- simbol CERE) a primit o amendă de 15.000 de lei, de la Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), pe 2 aprilie, după ce fusese avertizat, în februarie, pentru că nu a derulat oferta de preluare obligatorie a societăţii, după ce Brikston Cooperatief UA a preluat indirect 84,88% din acţiunile CERE, conform legii pieţei de capital.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb