Consiliul de Administraţie al CI-CO SA (CICO) a validat subscrierile din cadrul recentei majorări a capitalului social, astfel încât SIF Muntenia a ajuns la o participaţie de 97,33%, de la 92,15%, conform unui raport transmis Bursei de Valori Bucureşti.
Din totalul de 2,59 milioane de acţiuni emise în cadrul majorării de capital s-au subscris un număr de 2,44 milioane de acţiuni, în valoare de 6,11 milioane de lei. În urma majorării, acţionarii persoane fizice şi juridice mai deţin un pachet de 2,67% din acţiunile CICO.
Acţionarii "CI-CO" SA au decis, pe 15 ianuarie, majorarea capitalului social cu 6,49 milioane de lei, în numerar, pentru asigurarea capitalului de lucru.
Atunci, conducerea "CI-CO" a propus ca acţiunile subscrise să fie plătite în proporţie de 30%, la data subscrierii, iar restul în termen de cel mult trei ani de la data publicării hotărârii AGA în Monitorul Oficial.
În septembrie 2014, SIF4 Muntenia a reuşit să impună o nouă conducere la "CI-CO", Dănuţ Porumb, fostul preşedintele al SAI Muntenia Invest, administratorul SIF4, devenind şi preşedintele "CI-CO".
SIF4 Muntenia fusese autorizată, printr-o decizie a Tribunalului Bucureşti, să convoace acţionarii "CI-CO", după ce a apelat la instanţă, în urma neînţelegerilor cu conducerea societăţii.
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus, în anul 2011, trimiterea în judecată a lui Sorin Beraru, într-un dosar privind fraudarea societăţii "CI-CO" SA cu 3,65 milioane de dolari, din 1999.
Omul de afaceri este prezumat că ar fi obţinut sprijinul direct al unor funcţionari din cadrul Fondului Proprietăţii de Stat pentru a cumpăra pachetul de 70% din acţiunile deţinute de F.P.S. la "CI-CO".
Potrivit DNA, funcţionarii F.P.S. au aprobat în mod nelegal cesionarea acţiunilor deţinute de F.P.S. la "CI-CO" către Societatea de Investiţii Financiare Muntenia.
În martie 1999, Sorin Beraru a cumpărat de la SIF Muntenia pachetul de 76,46% de acţiuni la "CI-CO", prin achiziţionarea atât în nume propriu, cât şi pe numele a două societăţi comerciale, controlate de fapt tot de el. Acţiunile au fost cumpărate la un interval de timp foarte scurt faţă de momentul cesionării, astfel încât eventualii ofertanţi să nu afle de cesiunea derulată cu o zi înainte, ceea ce ar fi determinat creşterea valorii acţiunilor în eventualitatea unei licitaţii, potrivit procurorilor. CNVM a dispus anularea tranzacţiei de cumpărare.
Acţiunile CICO sunt suspendate de la tranzacţionare.