SIF Oltenia a cumpărat 6% din SIF Muntenia

A.I.
Piaţa de Capital / 10 decembrie 2021

SIF Oltenia a cumpărat 6% din SIF Muntenia

Vânzători probabili - FIA Romania Strategy Fund, SAI Swiss Capital, SAI Certinvest sau SAI Broker

SIF Oltenia (SIF5) este cumpăratorul pachetului de 6% din SIF Muntenia (SIF4) ce a fost schimbat miercuri prin două tranzacţii de tip "deal", pentru suma de 76,27 milioane de lei, conform unui raport de astăzi al societăţii de investiţii financiare din Craiova, publicat la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

În comunicat se vorbeşte despre îmbunătăţirea calităţii portofoliului administrat, creştere sustenabilă pe termen lung a valorii pentru toţi acţionarii sau diversificarea riscului.

De fapt, tranzacţia vine după o serie de acuzaţii aduse de Asociaţia Investitorilor la SIF-uri (AISIF) privind existenţa unor conflicte de interese dintre SIF4 şi o serie de fonduri de investiţii care votează la adunările generale ale acţionarilor SIF Muntenia cu acţiuni cumpărate inclusiv cu banii proveniţi de la SIF Muntenia şi/sau SIF Banat-Crişana.

Mai mult decât atât, Sorin-Iulian Cioacă, actualul preşedinte al SIF Oltenia, provine chiar de la SIF Muntenia, acesta ajungând la conducerea SIF-ului din Craiova după o acţiune ce a implicat SIF Banat-Crişana, SIF Muntenia şi fondurile finanţate de acestea, despre care Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a spus că nu are elemente care să demonstreze acţiunea concertată.

Vânzătorul pachetului de acţiuni SIF4 nu a fost încă raportat la BVB, dar foarte probabil este unul dintre administratorii fondurilor care au cumpărat acţiuni SIF4, inclusiv cu banii SIF Muntenia, în condiţiile în care un pachet de o asemenea dimensiune nu mai are decât Ben Madadi, care ne-a declarat miercuri că nu a participat la tranzacţie.

Conform raportărilor de la BVB, entităţile care este posibil că aibă 6% din SIF Muntenia sunt FIA Romania Strategy Fund, din Liechtenstein, SAI Swiss Capital, SAI Certinvest şi SAI Broker. De asemenea, SIF Banat-Crişana, care deţine SAI Muntenia Invest, administratorul SIF Muntenia, are peste 5% din SIF4.

Conform celor pe care ni le-a declarat Ben Madadi, AISIF a trimis către Autoritatea de Supraveghere Financiară o solicitare referitoare la conflictul de interese dintre fonduri şi SIF. ASF ar fi trebuit să răspundă în 30 de zile, dar nu a răspuns.

După tranzacţia de miercuri, SIF Oltenia deţine 6,14% din SIF Muntenia.

Opinia Cititorului ( 28 )

  1. Daca nici acum nu intervine DIICOT....

    Nu au vandut in oferta de la 1,6 lei si vand acum la 1,62 lei :)) 

    E deja penala treaba.

    Totusi Dragoi nu iese el in fata prin achizitia de catre SIF Banat Crisana care avea destul cash ci il pune pe Cioaca sa vanda din TLV Si BRD pentru a cumpara SIF 4. Cioaca va fi primul executat. 

    Grupul infracțional se simte amenințat. ASF, facand parte din grupul infracțional, n-are ce să răspundă la o evidență, ca exista conflicte de interese ,și pur și simplu incalcă legea și nu spune nimic. Adica protejeaza grupul infracțional. Asta e țara!!!!!

    Acum vor sa mute actiunile de la fondurile interpuse la SIF-uri. Actiunile au fost cumpărate cu banii SIF1 și SIF4 și mutate la SIF5, care este o societate controlată de SIF1 și SIF4. Conflictele de interese rămân, pentru că SIF1 și SIF4, direct și prin acele fonduri, controlează SIF5. Dar deocamdata ASF face parte din grupul infracțional și ii acopera. Să vedem când vor fi niste arestări. 

    1. da,s-au intrunit elementele constitutive ale infractiunii de delapidarea patrimoniului sif prin grup infractional organizat

      Gradinescu,Stefanoi si Che2treanu participatie improprie la infractiune 

    Nu va fi nici o arestare, nu se va întâmpla absolut nimic. Totul planificat pana nu mai rămâne nimic.

    1. Astea sunt visele cooperatiștilor. Dar asta e ca struțul, baga capul în pământ că poate trece. Și Vântu, și Năstase, și Mazăre credeau că sunt intangibili. Și erau frate mult mai puternici decât Cioaca și Drăgoi. Eh și la un moment dat au plătit.

      Escrocii se panichează și apar greșelile 

      au platit?!!!!!

      pai au stat cateva zeci de luni la racoare pe bani contribuabilului, aia de i au furat si inainte de a intra si pe urma au iesit si s au bucurat de bani furati ei si familiile lor pt cativa zeci de ani. 

      ce plata e aia?! 

      plata era sa fi dat toti banii inapoi, plus dobanda plus penalizare

      sa fi lucrat la canal pentru restu vieti 

    Ha! Pai cum vine asta? Nu e bine cand cumpara.. ca numai ben poate sa cumpere, nu!? Nu e bine nici pt cei ce au vandut la un pret mai mare decat cel din oferta… ca tb sa ii vanda lui ben..hai ca nici voi nu mai stiti cum sa o dati!

    1. Nu e ok când se cumpără in conflict de interese. Când se pun unii pe alții pe poziții și de face o clică care eludează principiile guvernanței corporatiste. Ce e așa greu de înțeles?!

      Daca cumpără cineva strict pe criterii investiționale e in regula. Dar dacă cumpără cineva pentru a întreține un conduct de interese creat de un grup organizat, este penal. 

      Dar mă rog, cred că infractorii știu deja asta, dar joacă la risc 

      Mata il cunoști pe Cioca, că lucra la SIF4 și era baiatul bun la toate al lui Buică. După aia a fost pus la SIF5 cu voturile lui Buică si restul găștii.

      Acuma, să îl servească și pe buică un pic mai bine ia și el înapoi la Sif4.

      Aștia daca ar putea ar lua 100% fiecare din fiecare, sa se voteze numai ei pe ei, fără să bage vreun ban din buzunarul lor. Da' nu pot că sunt sute de mii și milioane de acționari prostiți cat asful doarme 

    Cioaca va pica primul, se pare ca e cel mai prost. Busu a picat si el, dar cel putin nu a ajuns la inchisoare. Cioca va garantez ca pana in Iunie 2022 va fi saltat. Sa vedem daca o sa inceapa sa vorbeasca

    1. Cu ce garantezi Andrei? Cu postarile de pe acest ziar? Chiar nu mai aveti proprietatea termenilor folositi? Voi vedeti doar arestari. Cu siguranta vor fi arestari pe banda rulanta. O sa ii aresteze impreuna cu cei care pun cipuri in vaccin. :)))). P.S. Sa nu uitati sa va luati medicamentatia prescrisa.

      ...

    Sif5 a vândut pachet la TLV ca sa cumpere pachet la Sif4. Vs program de răscumpărare când pretul acțiunii e la 1/2 de VUAN….

    Iar Dragoi asteaspta investitori instituționali…

    Și ASF tace…. 

    Am o banuiala cine a vandut, exista 2 SAI -uri care impreuna detineau exact 6%, cat s-a vandut pe DEAL. Diferenta de 0,14 a fost pe REGS. Daca este asa cum cred eu, din cauza ”problemei” Ben Madadi, doi domni inteligenti au luat decizia sa se extraga din schema de la SIF 4. Sunt curios daca se vor retrage si din SIF 1 si SIF 5, asa ar fi inteligenti pana la capat. Juravle ramane in schema.

    1. Juravle fara schema ajunge homeless

      Dar s-a facut o singura mare tranzactie deal, deci acolo e o singura contraparte. Deci cum ai concluzionat ca sunt 2 ? unul mai mare si unul mai mic sau ce?

      Oricum , m-as prapadii de ras ca vanzatorul sa fie Madadi. Chiar sunt curios. Daca ar fi asa in secunda 2 ASF-ul ar trebui sa isi dea demisia instant. Macar de rusine ca sunt niste prosti... 

      prima a fost la ora 17:29:21 de 46.483.273 actiuni/1,62 lei

      a doua a fost la ora 17:29:30 de 600.000 actiuni/1,62 lei 

    E bine ca a luat Sif4 cu 1.62,Sif5 a ajuns la 1.73.In curand va fi mai jos ca Sif4...

    Ar merita o premire SOP conducerea Sif5...

    Sif5 a ajuns presul Sif1&4... 

    1. Da, Sif 5 preia de la focuri . Schimba buzunarul secret cu teschereaua de la brâu a lu Drăgoi . Asf o vedea ce e cu schimburile astea fantoma. Cineva spunea ca Cioacă e fost SRI st și nu face prostii pentru Drăgoi . Uite ca le face. Urâta treaba, devine tot mai urâta . De ce nu le-or fuziona, știm o treaba și se încheie un balamuc. Ar deveni un FP puternic și toți acționarii ar fi multumiți . Îmi răspund tot eu, fiindcă hoțul nu împarte prada cu nimeni.

      Nu le fuzionează, că atunci toate acțiunile astea deținute între ele se anulează, și ei pierd puterea. Pentru că acționarii adevărați nu i-ar vota niciodată la cât de golani s-au dovedit. Într-un stat normal ăștia at zbura direct in ancheta penală. Vedem ce se întâmplă în România, daca mergem spre vest sau spre est. Daca aștia scapă cu potlogoria asta înseamnă că statul de drept românesc riscă să o ia către Rusia, degeaba zice Domnul Președinte Iohannis că mergem spre America. Se uită aia la noi și își fac cruce

    Prin aceasta tranzactie a devenit si mai clara actiunea concertata a grupului Sif 1, Sif 4, Sif 5 si fondurile create de Sif 1&Sif 4(FIA Romania Strategy Fund, din Liechtenstein, SAI Swiss Capital, SAI Certinvest şi SAI Broker).

    Eu habar n-am, dar imi place asa. Hotul nedovedit este negustor cinstit. Asadar, munciti si dovediti! Poate intr-o buna zi, vom avea cu totii de castigat, si o bursa ca afara (USA). Succes!

    N-am nimic cu fostul presedinte Ciurezu dar nu a fost bun can cumpara actiuni si le anula cand consolida portofoliul sifullui, cand dadea dividende....

    Acum vedem realitatea si lipsa de implicare a actionarilor... 

    Asta este investitie e furt de bani, sa te ia dracu Dragoi cu neam cu tot, sa dea Dumnezeu sa-ti umble copii ca banii pe care ii furi de la actionari, asa sa te ajute.

    Acțiunile au fost luate în " interesul actipnarilor" dar pe termen lung ! Ce nu înțelegeți, e atât de clar ...

    1. Planul asta e făcut de dragioi demult. Ia tu cioaca sif4 ca sa iau înapoi banii din liechtenstein și rămân tot eu cu voturile. E manipulare cât casa. Ca nu va imaginati ca i- a venit lui analiza investitionala in interesul acționarilor sa cumpere sif4. Dar omul e consiliat de Copariu care stie cum se îndoaie legea și cum se fura in litera ei. Totusi,atentie la cap băieți, s-ar putea sa va loviți de pragul de sus și o sa va ruperi dintîi. Nicio hoție nu rămâne nedepistata iar trufia asta a lu Drăgoi a zgandarat pe toata lumea. Ca asa e romanul, nu se oftica daca il furi dar nu se lasă injurat:))))

      Pe termen mediu și lung gașca o sa fie o istorie urâtă, scoasă din piața de justiție.

    E un schimb între persoane din grup. Nu e Tranzacție normala. Pe ăștia nu ii mai oprește nimeni. Sau sa speram ca Cioacă îl ia la întrebări pe Buică in viitoarea AGA? Sa se alieze cu ben și sa îl trăznească pe najib? Speranța moare ultima:Știrea cu Cioacă SRIst mi-a dat speranța ca tocmai el face o mișcare și intra in istorie. Dar el nu e singur, are mâna prinsă in usa de Trif și tot boardul care e a lu najib. Deci n-avem decât sa așteptăm finalul sa vedem cât de curajos e omu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb