Administratorii SIF Oltenia (SIF5) au decis luni ca societatea de investiţii financiare să nu participe la majorarea de capital de la BCR, prin care banca vrea să atragă de la acţionari 501 milioane lei (110 milioane euro).
SIF Oltenia deţine 6,58% din capitalul instituţiei de credit, înainte de majorare, fiind singura dintre cele cinci SIF-uri care nu a vândut acţiunile BCR în cadrul acordului semnat cu Erste în septembrie 2011 de cele cinci SIF-uri cu grupul austriac.
Participaţia SIF Oltenia ar urma să scadă la aproximativ 6,3%.
Dacă SIF Oltenia ar fi vrut să participe la operaţiunea de majorare, aportul în numerar s-ar fi ridicat la aproape 33 milioane lei, potrivit Mediafax.
Acţionarii BCR au aprobat pe 3 decembrie majorarea de capital şi modificarea statutului, astfel încât executivul instituţiei de credit să poată decide desfiinţarea de unităţi fără aprobarea Consiliului de Su-praveghere.
Pentru majorarea capitalului, banca intenţiona să emită 770,76 milioane de acţiuni noi cu valoarea nominală de 0,1 lei pe titlu şi care vor putea fi cumpărate la preţul de 0,65 lei/acţiune, din care 0,1 lei reprezintă valoarea nominală, iar 0,55 lei prima de emisiune.
Astfel, capitalul social ar fi putut creşte cu 77 milioane lei (17 milioane euro), de la 1,55 miliarde lei la 1,63 miliarde lei, iar restul sumei atrase, de 424 milioane lei, va rămâne la dispoziţia băncii.
Totodată, acţionarii au aprobat propunerea Comitetului Executiv de a putea decide asupra desfiinţării de sucursale sau agenţii fără aprobarea Consiliului de Supraveghere.
Profitul SIF Oltenia a avansat în luna octombrie cu 6,6 milioane lei, de la 61,7 milioane lei, la 68,3 milioane lei (15,3 milioane euro).
1. De ce ?
(mesaj trimis de Theraflu în data de 18.12.2012, 08:53)
De ce ? De ce ? De ce ? De ce ? De ce ? De ce ? De ce ? De ce ? De ce ? De ce ? De ce ? De ce ? De ce ? De ce ?