"SIF Transilvania" a început să investească pe piaţa externă

Ovidiu Vrânceanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 7 februarie 2008

"SIF Transilvania" a început să investească pe piaţa externă

Societatea de Investiţii Financiare Transilvania a început din 21 ianuarie să cumpere acţiuni la societatea Erste Bank de pe Bursa de valori din Viena. Directorul general adjunct al SIF Transilvania, Floriean Firu, spune că societatea de investiţii financiare cu sediul la Braşov urmăreşte să aibă expunere internaţională. "Am început să cumpărăm acţiuni la Erste Bank imediat după ce preţul a căzut sub 39 de euro. Noi urmărim să avem deschidere internaţională, aceasta fiind prima noastră achiziţie pe piaţa externă, dar mai analizăm şi alte posibile investiţii externe", a declarat, ieri, Floriean Firu. Acesta a precizat că achiziţia a fost aprobată în Consiliul de Administraţie al societăţii din perspectiva participării Erste Bank la capitalul Băncii Comerciale Române, cea mai mare instituţie bancară din România. Potrivit informaţiilor lui Firu, SIF Transilvania este singura dintre societăţile de investiţii financiare care a cumpărat acţiuni Erste Bank pe piaţa vieneză.

Consiliul BVB a aprobat, la 31 ianuarie, listarea Erste Bank la Bucureşti, iar Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare a aprobat modificările adoptate de BVB şi Depozitarul Central privind reglementările pieţei de capital. Astfel, acţiunile Erste Bank vor putea fi tranzacţionate, din 14 februarie, şi la Bursa de Valori Bucureşti. Listarea acţiunilor la BVB este o consecinţă a achiziţionării de către Erste Bank a pachetului majoritar din capitalul BCR şi se conformează strategiei băncii austriece de întărire a prezenţei sale pe pieţele emergente din Europa de Sud-Est.

Compania bancară austriacă a declarat un profit net, pentru primele nouă luni din 2007, de 837,9 milioane de euro, mai mare cu 27,9% faţă de perioada similară din 2006.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb