SIF Transilvania convoacă AGA, la cererea lui Frăţilă

MARIA PELTAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 24 iunie 2014

SIF Transilvania convoacă AGA, la cererea lui Frăţilă

SIF3 Transilvania a convocat acţionarii, pe 11 august, să decidă alegerea Consiliului de Supraveghere, prin metoda votului cumulativ, după cum solicitase un grup de acţionari cu deţineri cumulate de aproximativ 5%, din jurul lui Constantin Frăţilă.

Acesta din urmă a cerut convocarea AGA la SIF3, după ce a demisionat, din funcţia de administrator/preşedinte al Consiliului de Administraţie al societăţii COMCM Constanţa (CMCM), pe motiv că noul regulament al SIF3 nu îi permite cumulul de funcţii.

Constantin Frăţilă a solicitat şi modificarea actului constitutiv al SIF3, astfel încât remuneraţia lunară a membrilor Consiliului de Supraveghere să fie stabilită la nivelul a două salarii medii brute pe societate pentru fiecare membru al consiliului, 2,5 salarii medii brute pe societate pentru vicepreşedinte şi 3 salarii medii brute pe societate pentru preşedinte.

Propunerea acţionarului mai conţine: prevederea ca remuneraţia lunară a Preşedintelui Directoratului să fie stabilită la nivelul a 5 salarii medii brute pe societate şi 3 salarii medii brute pe societate pentru ceilalţi membri ai Directoratului.

Frăţilă mai doreşte ca membrii Consiliului de Supraveghere, ai Directoratului şi personalul societăţii să aibă dreptul să participe la repartizarea profitului net aferent fiecărui exerciţiu financiar în limita unei cote procentuale, precizată în notele explicative la situaţiile financiare anuale supuse aprobării adunării generale a acţionarilor.

Conform noilor prevederi ale Regulamentului de Organizare şi Funcţionare a Consiliului de Supraveghere al SIF 3, modificat în 6 iunie, "membrii Consiliului de Supraveghere nu vor putea încheia un contract de muncă sau ocupa nicio funcţie executivă, nu vor putea fi numiţi administratori, directori, membri ai consiliului de supraveghere sau ai directoratului societăţilor din portofoliul SIF Transilvania indiferent de procentul de deţinere avut în aceste societăţi".

În prezent, Constantin Fraţilă , împreună cu soţia şi fiica sa, controlează 31,66% din acţiunile COMCM Constanţa, iar la SIF 3 are o deţinere de 5%, fiind unul dintre cei mai mari acţionari.

La alegerile precedente de la SIF3, părea că Mihai Fercală şi Constantin Frăţilă ajunseseră la o înţelegere, întrucât cel din urmă a fost ales atât preşedinte al CMCM, cât şi membru în CS al SIF3 Transilvania.

În trecut, a existat un conflict între domnia sa şi SIF Transilvania, pentru controlul Scut Constanţa, societate unde COMCM are 64,0071% din capital, iar fostul arbitru din Divizia A de fotbal 32,7660%.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. funia se apropie de par

    Ar trebui ca votul cumulativ sa fie oblgatoriu pt toate sif-urile, altfel, cu detinerile incrucisate proaspat permise, se vor alege ei intre ei

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb